Kezdőlap / Egészség és fitness / Női problémák / Hüvelygomba-gombás fertőzés

Hüvelygomba-gombás fertőzés

A hüvelyi gombás fertőzés egy gyakori, zavaró, kellemetlen fertőzési forma a nők körében. Biztonságosan és hatásosan lehet kezelni akár recept nélkül kapható készítményekkel is.

A hüvelygomba tünetei:
A gombás fertőzés e fajtája súlyos viszketést okoz, gyakran pedig túró szerű hüvelyi folyást. Általában ilyenkor a vagina és környéke vörös, duzzadt és előfordulhat vizeléskor egy égő érzés.
Ha ezeket tapasztaljuk, ne önkényűen kezdjük el kezelni, először forduljunk orvoshoz, aki megállapítja, hogy valóban a gombás fertőzéssel állunk e szemben, ugyanis olykor ezek a tünetek lehetnek allergiás reakcióktól is.
Egyes nők hajlamosabbak a fertőzés elkapására, ezért nekik szükséges az, hogy sűrűbben járjanak orvoshoz a gombás fertőzés megelőzése céljából. Főként a megnövekedett vércukorszintű, diabéteszes, és a terhes nők körében fordul elő leginkább. A gomba szó szinte mindig a Candida.

A gombás fertőzés története:
Az 1950-es években amikor még nem volt megfelelő gyógymód erre a betegségre, a nők nyugtatókat szedtek, hogy tudjanak aludni. Később sikerült a baktériumok egyensúlyát visszaállítani, így az érintett nők jobban érezték magukat, de ez az állapot sem volt megfelelő, mivel az élesztő baktériumok még inkább elszaporodtak, és visszatértek, különösen a cukorbetegeknél.

Megelőzése: Élő kultúrás joghurtokat szoktak használni, vagy probiotikus kapszulákat. Általában ha a joghurtos kezelést választják, akkor szobahőmérsékleten megmelegítik a joghurtot, majd egy tampon segítségével a hüvelybe helyezik. Néhány óra után eltávolítják a tampont, és ezt a kezelést hetente 2szer ismételik meg. Ezt a fajta kezelési módot azért ajánlják inkább, mert sokkal kevesebb a rizikó faktora, hogy még több bajt okozzon, kevésbé ártalmas a női szervezetre. Ez a kezelés természetesen nem ér fel egy orvosi kezeléssel, de csökkentheti a gombás fertőzés túlszaporodását.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csecsemőkólika

Tünetei: a csecsemő szervezete tiltakozik a vele szemben támasztott követelmény ellen, miszerint túl gyorsan és …

Leave a Reply