Kezdőlap / Tag Archives: étel (page 32)

Tag Archives: étel

Gyorséttermek kínálata

A gyors étkezés (fast food), ahogy az elnevezés is mutatja, gyorsan elfogyasztható, egyszerű ételekre vonatkozik. Ezeket az ételeket általában önkiszolgáló gyors-étkezdék kínálják. és helyben fogyaszthatjuk őket, vagy becsomagolva magunkkal vihetjük, hogy útközben, esetleg otthon megegyük. Ma már nálunk is létezik az a fajta kiszolgálás, amikor az autópálya mellett az autóban …

Érdekel a cikk folytatása? »

Tippek fogyókúrázóknak

Nyugodt étkezés: Élvezzük az ételt, nem vitás, hogy ez egy ízlésesen megterített asztal mellett sokkal könnyebben megy, mint rohanva, állva. Egy szép tányér, egy színes szalvéta, egy elegáns pohár azonnal átvarázsolja a legegyszerűbb ételt is fenséges fogássá. Természetesen a tv-t se kapcsoljuk be evés közben, hiszen a képernyőre meredve nem …

Érdekel a cikk folytatása? »

Catering körkép – avagy milyen vendéglátási formák vannak

Az olyan rendezvényen, ahol vendéglátás is van, különös figyelmet kell szentelni arra, hogy milyen ételeket, italokat, de legfőképpen milyen formában kínálunk vendégeinknek. Az étkezéssel kapcsolatos illemszabályokat pedig a vendégeknek is be kell tartani, nemcsak a házigazdáknak. Sajtótájékoztató Általában csak pogácsát, ásványvizet, üdítőitalokat, kávét szolgálnak fel, de akár hidegtálas svédasztal is …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mitől hízunk?

A szervezetbe jutó fölösleges élelmiszer zsiradék formájában rakódik le és halmozódik fel. Bár van arra is példa, de nem hirtelen hízik el az ember, hanem fokozatosan, esetleg évek hosszú során vesz magához a szükségesnél több élelmet, s ennek fölöslege gyűlik fel a szervezetében zsírpárnák formájában. Aki például minden nap egyetlen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Brokkolis-gombás penne olaszosan

Hozzávalók: 5 személyre: 30 dkg penne tészta 1 fej lilahagyma 3 evők olívaolaj 30 dkg gomba 20 dkg brokkoli rózsa 5 db közepes paradicsom 20 dkg eidami sajt reszelve Kevés margarin az edény kenéséhez Fűszerek: oregano, bazsalikom, tárkony 1 tasak milánói szósz alap (boltban kapható zacskós is jó) 1 doboz …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az élelmiszer szerepe

A szervezetünkbe jutó tápláléknak többféle feladata is van: elsődlegesen energiát biztosít nekünk, ami szükséges az életfunkciók fenntartásához, valamint a mindennapi teendőink elvégzéséhez. Lehetővé teszi a fejlődést valamint a növekedést, és mindemellett még védelmet is ad szervezetünknek, sőt a szükséges szállítóanyagot és oldószert is ez biztosítja. Az életünk fenntartásához és a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Vegetárius étrendről általában

Lehetőleg kevés vagy abszolút semmi sót ne tartalmazzon az étel. Fehérje, tojás, tej, túró és szója fogyasztható. Az elfogyasztott ételek mennyisége az egyéni igényekhez igazodik. Csak szikkadt barna kenyeret szabad enni. A zöldségeket párolt vagy nyers formában készítjük el. A párolt zöldségek kevés levet engednek, ezért szósszal köríthetjük azokat, ez …

Érdekel a cikk folytatása? »

Egészségtelenek a gyorsételek?

Ha olykor-olykor betérünk egy hamburgere, nyilván nem ártunk az egészségünknek. az azonban semmiképpen nem ajánlatos, hogy rendszeresen gyorséttermekben étkezzünk. A táplálkozáskutatót nem tartják kielégítőnek a kínálatot. szerintük túl magas az ételek fehérjetartalma, ezzel szemben kevés bennük a rostanyag és túl sok s só. Nem igényelnek alapos rágást, viszont az italokban …

Érdekel a cikk folytatása? »

Milyen vadhúsok kaphatók?

Európában természetesen leginkább az itt honos vadak húsa kapható. A Nyugaton forgalomba hozott áruk jelentős részét Kelet-Európából, többek között Magyarországról szerzik be. Magyarországon a vadhúsok nem általánosan elterjedt szokás, ami nyilván a magasabb árral is összefügg, de vaddisznósült, a szarvas pörkölt is az asztalra kerül olykor, és néhány étterem is …

Érdekel a cikk folytatása? »

Értékesek-e a vadhúsok?

A nálunk ismert vágóállatokat, a szarvasmarhát, a sertést, a tyúkot, a libát, a pulykát, a kacsát, a háztáji gazdaságokban és nagyüzemi telepeken különleges, koncentrált takarmány segítségével gyorsan felnevelik. Hamar el kell érniük a vágósúlyt, hogy az értékesítésre kerülő hús fiatal, puha legyen. A vadállatok fejlődésére a húsára gyakorlatilag kevés hatással …

Érdekel a cikk folytatása? »