Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Tippek fogyókúrázóknak

Tippek fogyókúrázóknak

Nyugodt étkezés:
Élvezzük az ételt, nem vitás, hogy ez egy ízlésesen megterített asztal mellett sokkal könnyebben megy, mint rohanva, állva. Egy szép tányér, egy színes szalvéta, egy elegáns pohár azonnal átvarázsolja a legegyszerűbb ételt is fenséges fogássá.
Természetesen a tv-t se kapcsoljuk be evés közben, hiszen a képernyőre meredve nem vesszük észre, hogy mikor lakunk jól és többet eszünk a kelleténél.

Kezdjük a napot reggelivel!
A nap ne induljon reggeli nélkül. Inkább keljünk fel korábban, és nyugodtan fogyasszunk el egy tálka cukormentes müzlit vagy egy könnyű szendvicset. Az sem baj, ha nincs étvágyunk, vigyünk magunkkal a munkahelyünkre valami apróságot és 10 óra körül iktassunk be reggeli szünetet.

A víz telíti a gyomrot!
Ha igazán jót akarunk tenni testünkkel, igyunk meg mindennap két liter magnéziumban gazdag ásványvizet. A folyadék nemcsak megtölti gyomrunkat, hanem a zsírraktározást is lassítja. Minél több folyadék van szervezetünkben, a vér annál gyorsabban szállítja el a zsírsavakat a sejtekből. A magnézium pedig a zsírégetéshez szükséges oxigén szállításáról gondoskodik.

Vajas kenyér helyett.
Nem kell mindig megvajazni kenyerünket, próbáljuk ki a paradicsompürét, mustárt, krémtúrót. Egészséges és ízletes alternatívák.

Keverjünk ízletes szomjoltót!
Ha szívesebben iszunk gyümölcslevet, mint ásványvizet, akkor is spórolhatunk a kalóriákkal. Hígítsuk fel kedvenceinket ásványvízzel, így az íz megmarad, a kalória felének pedig máris búcsút inthetünk.
Ha partikon is vigyázni szeretnénk az alakunkra, nem árt tudni, hogy egy kisfröccs, vagy egy kis pezsgő még fel is pörgeti az anyagcserét.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás