Kezdőlap / Tag Archives: étkezés

Tag Archives: étkezés

Figyelmes étkezéssel a fogyásért

Rohanó világban élünk, sokan az étkezésünkre sem fordítunk kellő figyelmet. Eszünk munkába rohanás közben, vagy munka alatt az asztalunknál, otthon pedig a tévé vagy a számítógép előtt. Mindennek az eredménye az, hogy sokkal többet eszünk, mint amennyit kellene, és még csak azt sem tudjuk, ízlik-e az az étel, nem hogy …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mit együnk liszt és cukor helyett

Ha fogyni akarunk, akkor bizony száműznünk kell az étrendünkből a cukrot és a fehér lisztet, ami egészségünkre is jó hatással lehet. Gondolkodóba csak az ejthet bennünket, hogy milyen alternatívát találjunk ki helyettük. Cukor helyett sokan barnacukrot használnak, ami nem a legjobb megoldás, hiszen ez tulajdonképpen melasszal színezett nádcukor. Legtöbben a …

Érdekel a cikk folytatása? »

A túlsúly csökkentése

Ha kevesebb energiát juttatunk a szervezetbe, mint amennyit képes felhasználni, a test zsírja fehérjévé és energiává alakul és felhasználódik. Az energiaegyenleg mínuszba csap át. Ezt azonban, orvosi felügyelettől eltekintve, nem lehet radikálisan és túl gyorsan csinálni, mert epekövet okozhat. A napi energia szükséglet ágyban fekvéskor 2500 kilokalória, közepes testi munkánál …

Érdekel a cikk folytatása? »

Diétás szabályok a koleszterinszint csökkentéséhez

A helyesen megválasztott, vagy kiválasztott élelmiszer segít a szervezet koleszterinszintjének csökkentésében. A magas koleszterin szinttel rendelkező embereknél nagyobb a lehetőség a szív- és vérkeringési betegségekre. A szervezetünkben felhalmozódó koleszterin-feleslegről nehezen veszünk tudomást, mert szervezetünk ezt nem jelzi, nem tudjuk érzékelni, főleg kezdetben. Nincsenek tünetei ezért ajánlatos mindazoknak, akik gondolják, hogy …

Érdekel a cikk folytatása? »

Kamaszkori bőrápolás

A pubertás időszak mint testi, mint lelki változást hoz a kamaszok életébe. Megváltozik a bőrük, megjelenek az első pattanások, a bőr zsírosabb lesz. A mitesszer és a pattanás a serdülőkor jellemző tünete, nem számít betegségnek, idővel magától is elmúlik. A zsíros, pattanásos bőre oda kell figyelni, ápolni kell, mert az …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hogyan lehet a testsúlyt megtartani?

Aki eredményesen túljutott már egy fogyókúrán, az a megmondhatója, hogy nem a lefogyás vagyis a kívánt testsúly elérése a nehéz, hanem azt követően a súly megtartása. Ha ugyanis visszatérünk a normális koszthoz, amelyik gazdag sóban, zsírban és cukorban (szénhidrátban) gyorsan visszavesszük a nehezen leadott kilókat, mert a só fokozott vízmennyiséget …

Érdekel a cikk folytatása? »

Egy finom és könnyű ínyencség – kókuszos hal

A következőkben egy széles körben nem elterjedt, mégis kitűnő halétel receptjét olvashatják. Halat minden formában fogyasztunk, kevesen tudják azonban hogy mennyire olcsó és mennyivel előnyösebb a halhús fogyasztása mint mondjuk a sertésé. Még egy kiló sertéshús 1300-1400 Forintba kerül, addig például egy kiló ponty 1000-1100 Forintba kerül. Ma már egyre …

Érdekel a cikk folytatása? »

A reális célkitűzés fontossága a fogyókúrában

A reális célkitűzés a fogyókúrában igen fontos. Ha egészségi okokból indokolt a fogyókúra, az újabb állásfoglalások szerint jelentős elhízásnál – ellentétben a korábbi szemlélettel – manapság már nem kell törekedni a normális vagy ideális súly elérésére. A testsúly 10 százalékának csökkentése, körülbelül 10 kilogramm fogyás, ugyanis egyértelműen lényegesen kedvezően változtathatja …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mi szükséges a hatásos súlycsökkenéshez?

Minél kevesebb kalóriát szabad felvenni, de közben ügyelni kell arra, hogy a szervezetnek szüksége van fehérjékre, vitaminokra és ásványi anyagokra, s a szükséges mennyiséget ezekből mindenképpen biztosítani kell. Ezzel az izomzatot is meg lehet védeni, a teljesítőképességet; pedig megőrizni. Ugyanis, ha szervezetünk fogyókúra ideje alatt nem jut elegendő mennyiségű fehérjéhez, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Elegendő-e, csak a diétás élelmiszerek fogyasztása?

Csökkentett energiatartalmúak azok az élelmiszerek, melyek energiaértéke 30-50 százalékkal kevesebb a velük összehasonlítható élelmiszerekhez képest (például a diétás párizsi 7 százalékos zsírtartalommal). Energiaszegény élelmiszernek minősíthető az, amelynek egy adagja maximum 40 kalóriát szolgáltat (például Márka light italok; kevesebb, mint 20 kalória/ 100mililiter). Csökkentett zsírtartalmúnak pedig azt nevezik, melynek zsírtartalmát legalább …

Érdekel a cikk folytatása? »