Kezdőlap / Önismeret / Stressz kezelése / Memóriajavítás

Memóriajavítás

Rohanó életünk velejárója, hogy néhány apróság gyakran kimegy a fejünkből. Ez még nem jelent feltétlenül betegséget. Táplálkozással és egy kis odafigyeléssel elejét vehetjük memóriánk kisebb – nagyobb kihagyásainak és jobban kézben tarthatjuk életünket.
Rendszeres testmozgással és a vércukor szinten tartásával már nagyon sokat tettünk agyunk megfelelő vérellátásáért.
Szakítsunk időt minden nap az egészséges és kiadós reggelire. Ezzel beindul a vérkeringés és szervezetünk megfelelő anyagcseréje.
Bizonyos tápanyagok kifejezetten az agyműködésre hatnak, ilyen legfontosabb a vas, mely elősegíti a vérben az oxigénellátást. Vasban gazdag táplálékok a húsok, elsősorban a vörös húsok, a máj, a búzacsíra, a sárgabarack, a hüvelyesek.
B – vitamin forrásuk miatt érdemes minél több húst, szárnyast, májat, tejet, tojást és főzeléket fogyasztani. A hal, az avokádó, a dió esszenciális zsírsavakkal látják el szervezetünket, mely idegsejtjeink megfelelő működéséhez járul hozzá.
A napi megfelelő folyadékfogyasztás természetesen elengedhetetlen.
A koffein kizárólag rövid távon segíti a gondolkodást és túl nagy mennyiségben történő fogyasztása akár káros is lehet. A dohányzásról való leszokással sokat tehetünk a megfelelő vérellátásért.
A stressz és a feszültség rontják a gondolkodást, a memória állapotát. Érdemes néha megállni rohanó világunkban és foglalkozni a bennünk lezajló folyamatokkal. A meditáció, a jóga mind pozitív hatással van lelki állapotunkra és ezáltal gondolataink tisztaságára.
Életvitelünk átalakítása és tudatos szervezése, a teendőink feljegyzése előre vihet azon az úton, amit kitűztünk magunk elé.
Az eltűnt használati tárgyak problémáját megelőzhetjük, ha rendet tartunk lakásunkban és mindent a helyére teszünk. Rendezett lakótér és környezet hozzájárul belső nyugalmunkhoz és tisztánlátásunkhoz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Stresszoldás a vizsgaidőszakban

A főiskolai, egyetemi évek alatt a vizsgaidőszakokban a hallgatók rendkívül stresszes időszakot élnek át, a …

Hozzászólás