Kezdőlap / Tag Archives: vitamin

Tag Archives: vitamin

Táplálkozási tanácsok reumás betegeknek

Reumás megbetegedések kezelésénél a gyógyszerek szedése és az esetleges kiegészítő terápiás módszerek mellett mi magunk is sokat tehetünk az állapot javítására. Elsősorban a táplálkozásra érdemes odafigyelni, ezzel sokat tehetünk a jobb közérzet és a mielőbbi tünetmentesség eléréséért. Mivel a gyulladás egyik okozója lehet a túlzott állati fehérje fogyasztása, ezért törekedni …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mit egyen egy testépítő?

Egy testépítő számára az étrend kialakításánál elsődleges kérdés, hogy miből fedezze tápanyagszükségletét. A kalóriaszükségletünk fedezésére szolgálnak az úgynevezett kalorigén (energiát nyújtó) tápanyagok, a fehérjék, a szénhidrátok és a zsírok. Ezeken kívül nem kalorigén tápanyagokra is szükségünk van, ezek a vitaminos és az ásványi sók. A kalorigén tápanyagok szervezetünkben elégnek, fűtőanyagként …

Érdekel a cikk folytatása? »

Migrén.

Valaki egyszer azt mondta, „a migrénbe nem lehet belehalni, de valószínűleg akad aki ezt sajnálja, egy-egy roham gyötrelmei közepette”. Vajon miért okoz a migrén akkora szenvedést, hogy még a halál is megváltásnak tűnik? Sajnos erre még az orvosok sem tudnak pontosan válaszolni. Újabb vélekedések szerint az érintett személyeknél valami kiváltó …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hasznos összetételek a samponban

Felületaktív anyagok A felületaktív anyagok csökkentik a felszíni nyomást a tisztító formulákban található sokféle összetevő között, és lehetővé teszik a termék könnyebb szétoszlatását. Felületaktív anyagok természetes formában a növényekben találhatók, például a szappanfűben, a jukkában és a quillajában. A természetes anyagokból – kókuszolajból, pálmaolajból vagy olívaolajból – készült szappanok is …

Érdekel a cikk folytatása? »

A vitaminok

Általánosságban a vitaminokat aszerint a szempont rendszerezik, hogy zsírban oldódóak-e vagy pedig vízben. Rendkívül fontos megjegyeznünk és vitaminok szedése előtt mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy nagyobb mennyiségben csak a vízoldékony vitaminokat szabad bevinni a szervezetünkbe, ugyanis ezek a vizelettel néhány órán belül ki is ürülnek, kiválasztódnak a testünkből, míg a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az E-vitamin

Az E-vitamin öregedésgátló vitaminként ismert. Nyolc különféle tokoferol vegyületet azonosítottak az E-vitaminnal, mind hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. A tokoferolok sárga olajok, zsírban oldódnak, hőre nem könnyen bomlanak. Az E-vitamint nagyban károsítják azonban a vasvegyületek, a szintetikus ösztrogén, a klór és a klóros víz. Az E-vitamin 50-85%-a a többi vitaminhoz hasonlóan az …

Érdekel a cikk folytatása? »

Ismerős lehet – Antoine

Anyagcseréd gyorsításán alapuló fogyókúrák tömkelegét ismerheted, melyek között bonyolultabbak, nagyobb fegyelmet igénylők, komoly szabályrendszerrel rendelkezők is vannak. Pontosan ezért szeretnénk most egy, már ismert diéta egyszerűbb testvérét itt felvázolni, hátha úgy érzed, ez, most, ebben a formában neked hatásos lehet. Talán most erőt kapsz, hogy a régen tervezett fogyókúrát elkezdd. …

Érdekel a cikk folytatása? »

B12-vitamin

A B12-vitamin, mint a vitaminok mindegyike, fontos alkotója az emberi szervezetnek. Részt vesz a nukleinsavak felépítésében, a fehérjeszintézisben, elősegíti az aminosavak fehérjékbe való beépülését és fokozza ezek hasznosítását. Mindezek a folyamatok esszenciálisak az egészséges életműködéshez. A B12-vitamin, másnéven kobalamin segíti a vörösvértestek képződését és regenerálódásá, így megelőzi a vérszegénység kialakulását. …

Érdekel a cikk folytatása? »

D-vitamin

A D vitamin egy olyan vitamin, amelyhez nem ételekből, táplálék formájában jut hozzá a szervezetünk, hanem maga állítja elő, napfény hatására, állati és növényi eredetű provitaminok segítségével. Ez egy zsíroldékony vitamin, amely a vékonybélen keresztül szívódik fel. A provitamin természetes forrásai a következők: a szardínia, a tonhal, a lazac, a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Természet adta egészség-Aloe vera

A sivatagi liliomnak is nevezett növény gyógyhatását már az ókorban ismerték, és használták, a sebesült katonák sérüléseit gyógyították vele. Az indián kuruzslók is ismerték, és a hagyományos kínai orvoslásnak is az egyik alapanyaga. A növény húsos leveleit kell kettévágni hosszanti irányban, hogy a sűrű, kocsonyás gélhez hozzájussunk. A frissen szedett …

Érdekel a cikk folytatása? »