Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / PMS étrenddel történő kezelése

PMS étrenddel történő kezelése

A nők nagy részét érintő kellemetlen, de ugyanakkor valamilyen szempontból teljesen természetes probléma a menstruációt megelőző tünet együttes, a premenstruációs szindróma. ( PMS ).
Legjellemzőbb tünetei a hangulatingadozás, a fejfájás, az alhasi és deréktáji görcsök valamint a minden nő által jól ismert puffadtság.
Kimutatható, hogy azok a nők, akik gyakran szenvednek a menstruációt megelőző időszakban a felsorolt tünetektől, alacsony szerotoninszinttel rendelkeznek.
Az étrendre való jobb odafigyeléssel enyhíthetőek a tünetek. A zsírok, a só és a cukorfogyasztás minimalizálásával, a koffeintartalmú italok fogyasztásának csökkentése, az alkohol elhagyása, rostokban gazdag ételek és bő folyadékfogyasztás komoly segítséget nyújt szervezetünknek a PMS – el való küzdelemhez.
A fejfájást és hangulatingadozást a vércukorszint folyamatos szinten tartásával csökkenthetjük. Fontos a nap során a rendszeres táplálkozás.
Táplálék kiegészítők fogyasztásával és emelt dózisú vitaminbevitellel enyhíthetjük a tüneteket. Különösen szüksége van a női szervezetnek ebben az időszakban magnéziumra, B6 – vitaminra valamint kalciumra.
A fájdalomcsillapítók rendszeres szedése nem vezet semmi jóra, inkább forduljunk a természetes gyógymódokhoz és az életvitel átalakításához. Az aromaterápia, a gyógyteák, a homeopátiás készítmények gyakorlatilag mellékhatás nélküli javulást kínálnak a PMS esetében is.
Az élelmiszerallergiában szenvedők esetében a PMS tünetei felerősödhetnek, valamint a Candida nevű gomba bélrendszerben való elszaporodása is hasonló hatással bír. A bélrendszer egyensúlya natúr joghurt, kefir fogyasztásával jelentősen helyreállítható.
A szigorú diétákkal és szervezetet súlyosan terhelő fogyókúrákkal érdemes vigyázni, hiszen több más káros hatás mellett megnehezíti a menstruáció előtti időszakot is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Veszélyben a nyelv

Aki inkább leharapja a nyelvét, mintsem megszólaljon, valószínűleg jó oka van rá. A nyelv „csak …

Hozzászólás