Ösztön

Sokszor felmerül az anyákban a kérdés, vajon jól nevelik-e csemetéjüket, vajon mindent megadnak-e gyermeküknek?
A választ pedig mindenki magában keresse. Mert bárki bármit is mond, a gyereknek mindig az a legjobb, amit a szülők teljes szívből, és jóakaratból adnak át nekik. Hiába a sok “okos öreg”, nem biztos, hogy az, ami az előző generációnál bevált, az most is hatásos lesz. Hiszen minden gyerek más és más, mind külön egyéniség már csecsemő kora óta, mindnek mások az igényeik, szükségleteik. Ezeket az egyedi igényeket pedig kizárólag az anya tudja ösztönösen. Meg lehet, sőt meg kell hallgatniuk a tanácsokat, hiszen csak hasznukra válhatnak, de a döntést mindig egyedül próbálják meghozni. Ne akarjanak mindenkinek megfelelni, hiszen az lehetetlen, és csak káoszt eredményez az anyában is, és ezáltal a babában is. Mert a baba láthatatlan szálakkal kötődik érzelmileg édesanyjához, és nyugtalanná válik, ha szeretett anyukája zavart, fél vagy esetleg bánatos amiatt, hogy mások szerint nem egészen jól végzi anyai teendőit.
Anyának és babának egyaránt nyugalomra, szeretetteljes családra van szüksége. Ne hagyja hát egyetlen újdonsült szülő sem befolyásolni magát az idősek által.
Merjen az anyuka ösztönösen cselekedni, merje felvállalni tetteit és nemet mondani az idősebb emberek, sokszor erőszakos
segítségnyújtására! Ezzel önmagával és gyermekével is a legjobbat teszi. Mert amit szívből, szeretetből adunk, azt a későbbiekben gyermekünk meghálálja és sokszorosát adja vissza nekünk, szülőknek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség a beszédtanuláshoz

A gyerek tőlünk könnyebben tanulja meg a beszédet, mint bárki mástól, azt azonban ne várjuk …

Hozzászólás