Kezdőlap / Otthon és család / Betegség a családban

Betegség a családban

Hogyan viselkedjünk megbetegedett családtagunkkal szemben? Hogyan tudunk segíteni, hogy minél gyorsabban meggyógyuljon szerettünk?
Beszélgessünk vele a betegségről, tudjuk meg, hogy ő mennyit tud róla. Ha van olyan információnk amivel ő nem rendelkezik az adott betegségről, osszuk meg vele a gondolatainkat. Ez azért lényeges, mert már egy fél gyógyulással felér csak az, hogy beszélhet róla.
Segítsünk abban, hogy a dolgot ne problémaként kezelje, hanem egy megoldandó feladatként. Vagy hívjuk fel a figyelmét arra, amikor másnak volt ilyen betegsége. Ő hogy állt hozzá, hogyan próbált meg segíteni. Gyakorlatilag ezzel eltereljük a figyelmét saját bajáról.
Vagy beszéljünk ismerősünkről, aki így-vagy úgy gyógyult ki ebből a betegségből. Súlyosabb esetekben hivatkozzunk az orvostudomány fejlettségére, mindenképpen a gyógyulás álljon a fókuszban.
Ha van gyakorlati tudásunk a gyógyításban, / agykontroll, reiki, eft… / mondjuk el neki. Agykontroll=szellemi, reiki és eft energetikai gyógyítási technika, ezekre mindenki képes, ha ismeri a gyógyítási elvet.
Egy a lényeg ne kezdjünk el kurozsolni, bízzuk rá, hogy választ-e a lehetőségek közül és melyiket. Figyelmeztessük, hogy ezek nem váltják ki az orvosi ellátást csak segíthetik a mielőbbi gyógyulást.
Ajánlhatunk még gyógynövényeket, amik a betegség szempontjából fogyaszthatóak.
Az igazi gyógyulásnak nem csak fizikai / test /, hanem szellemi / gondolat / és lelki / érzelem / síkon is végbe kell mennie.
Ez minden betegségre érvényes!
Lehetőség szerint legyünk vele sokat, tüntessük ki figyelmünkkel, de ne vigyük túlzásba.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Konyhatündérek jóbarátja: A mosogatógép

Míg néhány évvel ezelőtt még csak a tehetősebb családok engedhették meg maguknak azt, hogy mosogatógépet …

Leave a Reply