Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergiák / Hasznos tanácsok parlagfű allergiásoknak

Hasznos tanácsok parlagfű allergiásoknak

A parlagfű virágzásának az idején az ember bármit megadna, hogy csillapodjanak allergiás tünetei. Íme, néhány tanács, amit ha megfogadunk, lényegesen kevesebb pollennel kell szembeszállnunk.
Minden este öblítsük le a hajunkat, a ruháinkat gyakrabban mossuk, de fontos, hogy ne a szabadban teregessük ki őket. Ágyneműnket gyakrabban cseréljük, takarítsunk és porszívózzunk többször és alaposabban a lakásban, mint általában, hogy a kósza pollenek se tapadhassanak meg sehol.
Csúcsidőszakban tartsuk zárva az ablakokat, legfeljebb az esti órákban szellőztessünk. Egyszerűen hangzik, de legjobb, ha egész nap ki sem mozdulunk a lakásból, munkahelyünkről, kerüljük a szabadtéri programokat. Aki teheti, az ilyenkor menjen el nyaralni, lehetőleg tiszta levegőjű hegyvidéki tájra vagy tenger közelébe. Az autóban se húzzuk le az ablakokat, inkább használjuk a légkondicionálót. Vonaton, buszon ülve tartózkodjunk a huzattól, ha ez nem megoldható, akkor üljünk háttal a menetiránynak.
A sport szerelmeseinek nem csak a szabadban végzett mozgás miatt lehetnek nehéz percei, hanem azért is, mert a magas pollenszint asztmás rohamot idézhet elő nagyobb fizikai terhelés hatására. Ezért vagy válasszák inkább az edzőtermet, vagy körültekintően tájékozódjanak, mely napszakban a lehető legkisebb a pollenkoncentráció. A legideálisabb mozgásforma nyáron a parlagfű allergiások számára azonban az úszás.
Figyeljünk az étkezésünkre! Amellett, hogy számtalan keresztallergia ismert, köztudott, hogy az allergiát sok esetben a méreganyagok felszaporodása okozza. Ezért érdemes tavasszal és ősszel egy-egy méregtelenítő kúrát végezni. Fogyasszunk sok vitamint, és relaxáljunk minél többet, mert a stressz is fokozza az allergiás reakciókat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabaduljunk meg az allergiás tünetektől!

Több gyógyszerünk van az allergia tüneteinek enyhítésére. Ezek közül a legfontosabbak az antihisztaminok. A kezelőorvos …

Hozzászólás