Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Kecskemét, a nyüzsgő nagyváros

Kecskemét, a nyüzsgő nagyváros

Az Alföld szívében helyezkedik el Bács – Kiskun megye székhelye, Kecskemét. A város kulturális rendezvényekben bővelkedik, de számos olyan látnivalóval is rendelkezik, amiért mindenképpen megéri néhány napot a városban tölteni. Kiváló szállodák és panziók várják a központban az oda látogatókat, valamint a hatalmas sétálóterekkel rendelkező centrum számtalan vendéglátóhellyel szolgálja az igényes kikapcsolódást a késő délutáni, esti órákban is.
Kedvező elhelyezkedésének köszönhetően könnyen megközelíthető a város.
A természetbe vágyók számára az Arborétum növényvilága, piknikhelyei, kilátója és a dombtetőn elhelyezkedő templom kínál megnyugvást.
A Vadasparkban számos állatfaj képviselteti magát.
A Vízműdomb melletti mesterségesen kialakított tórendszer a horgászat kedvelőit várja, valamint tavasztól őszig vízisízési lehetőséget kínál a sport kedvelőinek. A tónál homokos part áll a fürdőzők rendelkezésére, valamint a város kitűnően kiépített Csúszdaparkkal is rendelkezik gyermekes családok számára.
Az Erdei Ferenc Művelődési Központ és a Katona József Színház folyamatosan színvonalas kínálattal várja a helyieket és a városba látogatókat.
A központban sétálva érdemes a Tudomány és Technika Házát valamint a város jelképévé vált Cifrapalotát is felkeresni. Ez utóbbi ad otthont a Kecskeméti Képtárnak.
A Barátok Temploma, a Református templom valamint a Nagytemplom mind a város építészeti remekművei közé tartoznak.
Nagy külföldi érdeklődés kíséri minden alkalommal a Csipero elnevezésű Ifjúsági Találkozót valamint a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnapot is.
A város alföldi jellegénél fogva a falusi – és a lovasturizmus előnyeit is élvezheti az oda látogató.
Kecskemét családbarát, szórakozási és vásárlási lehetőségekben bővelkedő nagyváros, melyet mindenképpen érdemes felkeresni legalább egy hétvégére.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Leave a Reply