Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Kirándulás Biatorbágyra

Kirándulás Biatorbágyra

Ha szeretnénk Budapestről kicsit kimozdulni, azonban nem szeretnénk órákat utazni, akkor kiváló választás Biatorbágy. A Déli pályaudvarról vonattal vagy az Etele térről távolsági busszal könnyen elérhető fél óra alatt. A település még Pest megyéhez tartozik, de a mellette elterülő fesztiváljairól híres Etyek azonban már Fejér megye része. Biatorbágy 1966-ban Bia és Torbágy településből jött létre, sőt 1985-ig még Herceghalom is közigazgatásilag hozzá tartozott.

Amit mindenképpen érdemes megnézni, ha ide látogat az ember, az a Viadukt, melyet 1931-ben felrobbantott Matuska Szilveszter. Ma már a Budapest- Bécs vasútvonal nem azon halad át, viszont nagyszerű kilátás nyílik a tetejéről. A régi vasútállomás épülete is más célt szolgál már. Jelenleg itt üzemel a Faluház, melyhez azóta egy új épületrészt is hozzáépítettek. Neve pedig kissé félrevezető, hiszen Biatorbágy már megkapta városi rangját.

Nem érdemes kihagyni a Biai tavat sem, mely szintén szép látvány és a horgászoknak remek fogást ígér. Télen megfelelő időjárás esetén korcsolyapályaként is szolgál.

Ha valaki szeret túrázni, Tétény-Sóskúti-fennsík nyugati peremének sziklavonulata, a Nyakaskő látványos alakzatával, a Pecató vagy az Iharos erdő remek választás. A biciklivel érkezőknek jó hír, hogy néhány helyen már bicikliút is épült.

Utunk végén ha megéhezünk, nyugodtan térjünk be egy helyi cukrászdába vagy étterembe, mert nagyszerű falatokra számíthatunk! Aki Biatorbágyot választja minden bizonnyal élményekkel gazdagon fog hazatérni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Velencei-tavi üdülő- és kirándulóhelyek

A Velencei-tavat forgalmas üdülő-és kirándulóhelyek egész láncolata keretezi. Főként közlekedési okoknak tulajdonítható, hogy a legismertebb, …

Hozzászólás