Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Előzzük meg a téli zsírpárnákat!

Előzzük meg a téli zsírpárnákat!

A téli hónapok során könnyen ellustulunk. Szívesebben maradunk otthon és több meleg ételt fogyasztunk. Ezalatt észrevétlenül felkúsznak a kilók, ezt igen sokan tapasztalják. Egy kis odafigyeléssel el tudjuk kerülni a téli zsírpárnák felrakódását.
1. Ne együk tele magunkat nehéz ételekkel. Hajlamosak vagyunk elraktározni a sok krumplit, sajtot és társaikat, hogy azt együk egész télen – ezek egész biztosan melegítenek, de sokszor több a kalória bennük, mint kellene. Mértékkel együk a nehezebb ételeket, és télen se felejtsük el a magvakat, gyümölcsöket.
2. A zöldségek ilyenkor is fontosak, jóllehet a kínálat nem annyira gazdag, mint nyáron vagy ősszel. A vitamin-és ásványianyag-tartalmuk azonban igen hasznos számunkra. A bennük található rost sokáig jóllakottság-érzést okoz, így elkerülhetőek az éhségrohamok, valamint az anyagcserénk is gyorsul általa. A zöldségek erősítik az immunrendszert, aminek köszönhetően nehezebben betegszünk meg. Ha nem szeretjük nyersen, pároljuk vagy grillezzük a zöldségeket.
3. A kalóriadús forró italokat, mint a forró csokoládé, helyettesítsük inkább forró teákkal, zöld teával, tejjel.
4. A rendszeres testmozgás fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni. Télen a szabadtéri lehetőségeink erősen korlátozódnak, de ezért nem érdemes lemondanunk a mozgásról. Otthon is tornázhatunk, vagy elmehetünk aerobic órára, netán úszni, de jógázhatunk is otthon. Időnként érdemes kimozdulnunk, és korcsolyáznunk, síelnünk, szánkóznunk, ha van rá lehetőségünk.
5. A bő ruháknak megvan az a veszélyük, hogy ha ezeket hordjuk egész télen, akkor nem fogjuk észrevenni, ha lassan terjedelmesebbek leszünk.
6. Mérjük meg a súlyunkat rendszeresen, felesleges naponta, de időnként ajánlott, hogy mi hamarabb vegyük ésre a súlyváltozást magunkon, mint mások rajtunk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás