A főzelékek elkészítéséhez mindig friss, érett, jól megtisztított nyersanyagokat használjunk fel. Külön vágódeszkán daraboljuk a zöldséget és a húst. A kést, a főzőkanalat, a turmixgépet, az edényeket és az egyéb konyhai eszközöket is csak a csecsemő ételeinek elkészítéséhez használjuk. Mindig egyenletesen daraboljunk, mert ezzel egyenletessé tesszük a nyersanyagok felpuhulását. A …
Érdekel a cikk folytatása? »Ismerkedés a főzelékkel
Sokan inkább főzelékpürét adnak először, s csak azután gyümölcsöt, olyan meggondolásból, hogy miután a csecsemő a gyümölcsök természetes édes ízét jobban kedveli, azok után nehezebben fogadja el a főzelékpüréket. A baba főzelékeinek elkészítése különleges gondot igényel: fontos, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a konyhatechnikai műveletekből adódó tápanyagveszteséget. Nagyobb a veszteség, …
Érdekel a cikk folytatása? »A szilárd ételre szoktatás
A csecsemő az első 6 hónapban kizárólag anyatejet valamint ennek hiányában tápszert fogyaszt. Ez tökéletesen megfelel igényeinek mindenféle szempontból, főként azért is, mert életkori sajátosságainál fogva még egyéb táplálékot nem tud megfelelően magához venni és hasznosítani szervezete. Sok szülőnek okoz dilemmát, mikorra tegyék azt az időpontot, amikor először szilárd étellel …
Érdekel a cikk folytatása? »Villám fogyás Norbi tanácsai alapján
Állítólag ezzel a diétával fogyott le Szulák Andrea, Csollány Szilveszter felesége és még sokan mások. A diétát 30 napig kell csinálni és szigorú szabályai vannak. Aki betartja, megszabadulhat akár havi 10 kilótól.. Nem hangzik rosszul, egy próbát megér…Használd hozzá Norbi könyvét, hiszen alap dolog, hogy a diéta alatt csak Update …
Érdekel a cikk folytatása? »