A sztrapacska egy szlovák eredetű étel, nagyon közkedvelt, mert viszonylag gyorsan elkészíthető, nem túl költséges és roppant ízletes étel. Fogyasztási módja tájegységenként változó. Szokták juhtúróval, tejföllel, de akár savanyú káposztával is készíteni, mellé marhapörköltet tálalva.Hozzávalók: 2-3 szem burgonya, kb. 30 dkg liszt, 2 db tojás, só, bors, szalonna, juhtúró, tejfölEgy …
Érdekel a cikk folytatása? »Tojásos galuska, vagyis nokedli elkészítése
A galuskát tájegységenként többféle képen nevezik attól függően, hogy milyen az elkészítés módja. Most a tojásos galuska vagy más néven tojásos nokedli elkészítését ismerhetjük meg. A galuska elkészítésének fő mozzanata, hogy a kifőzéshez szükséges tálba tegyünk fel forrni vizet. Amíg a víz forrni kezd addig a tojásos galuska hozzávalóit, jól …
Érdekel a cikk folytatása? »