A bajai halászlé hozzávalói 4 személyre 2 kg. friss hal tisztítva, mely lehet csak ponty, vagy vegyes hal is. Tehetünk hozzá harcsa szeletet, pár darab törpeharcsát, 2-3 nagy fej vöröshagyma, 3 púpos evőkanál nagyon finomra őrölt csemege paprika (lehetőleg házi), 2 teáskanál őrölt erős paprika, 2,6 l víz, 1 teáskanál …
Érdekel a cikk folytatása? »Gyufaszál tészta, mely nélkül nem bajai a halászlé
4 tojás és annyi liszt kell hozzá, amennyit a tojás felvesz. A tojásokat és a lisztet kemény, de nyújtható tésztává kell gyúrni. Ha túl keményre sikerülne, kicsi vízzel lehet rajta segíteni. Nyújtófával szép kerekre kell nyújtani olyan vastagságúra, mint egy gyufaszál. Ha kicsi a gyúródeszka, akkor a kigyúrt tésztát el …
Érdekel a cikk folytatása? »Halászlé illata Baja város felett
A bajai módra készített halászlé a gasztronómia egyik remekműve. Nem csak a Baja város lakóinak a kedvenc étele, hanem Baja környékén élő települések lakói is ugyanazt vallják, hogy a bajai módon készült halászlé az igazi. Öregektől, gyerekekig a bajai ember nem tud elképzelni egy hetet halászlé nélkül. A bajai módra …
Érdekel a cikk folytatása? »