Fűszer, ami mégy gyógyít is. Képzeljük el kedvenc ételeinket fokhagyma, gyömbér, fahéj vagy egyéb fűszer nélkül, amelyek elválaszthatatlanul hozzá tartoznak. Még tréfának is ízetlen lenne. Mindenki tudja, hogy a fűszerek jellegzetes ízzel, zamattal gazdagítják táplálékainkat. Azzal azonban kevesen vannak tisztában, hogy az ételeinkre szórt piros, sárga vagy barna porok és …
Érdekel a cikk folytatása? »Kávé – ürülékből
Sok helyen termesztenek kávébabot, így a kávék többsége nem számít kuriózumnak. Persze így is akadnak olyanok, melyek a legkritikusabb kávészakértőket is ámulatba ejtik és valódi kávékülönlegességnek számítanak. Ezeket a kávékat nem a kávébabok termesztésének helye teszi egyedivé, hanem annak a módja, ahogy elkészítik. Kopi Luwak. Ezt a nevet viseli a …
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan főzzünk jó kávét?
Főzhetünk kávét egyszerű kotyogóval vagy akár tízezreket érő csodagéppel is, de vannak olyan tényezők, amikre oda kell figyelnünk, hogy igazán finomat ihassunk. A titok az őrlemény finomságában, a víz és a kávé arányában, a víz minőségében, a víz hőmérsékletében és a főzés idejében rejlik. A kávészemekben lévő anyagok nem mindegyike …
Érdekel a cikk folytatása? »