A dán Henrik Dam nevéhez fűződik a K – vitamin felfedezése. Azzal kísérletezett, hogy csirkéket fogott olyan étrendre, mely mindenféle növényi eredetű táplálékot nélkülöz. A vizsgálat eredményeképp arra jutott, hogy ez vérzékenységet vált ki az állatokból. Ez vezetett a K – vitamin felfedezéséhez. A vizsgált állatok vérében nem volt jelen …
Érdekel a cikk folytatása? »Búzafű fogyókúra
A füvek levében levő hatóanyagot – a növekedés és a termékenység elősegítőjét – a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában, de a búzafüvet Ann Wigmore és Victor Kulvinskas tette híressé, akik sokakat meggyógyítottak súlyos betegségükből. A fiatal füvek kipréselésével zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, …
Érdekel a cikk folytatása? »A K-vitamin
A K-vitamin zsírban oldódó vitamin. Szükséges egy protrombin nevű fehérje termeléséhez, és több más véralvadáshoz szükséges tényezőhöz is. Vérzésellenes vitaminként ismert. A K-vitamin a természetben két formában jelenik meg. A K1 vitamint eredetileg a lucernából vonták ki, növényekben ebben a formájában jelenik meg. Sárga olaj, zsíban oldódik, vízben csak kis …
Érdekel a cikk folytatása? »A K-vitamin szerepe a gyógyulásban
Számos étel nagyon jó K-vitamin forrás. A K-vitamin zsíroldékony vitamin, tehát akkor szívódik fel, ha zsírokkal társítva fogyasztjuk. Nagyon fontos, hogy elegendő legyen belőle a szervezetünkben, különösen például baleset után, lábadozás idején. A K-vitamin különösen fontos a szervezet felépüléséhez és öngyógyításához. Segít a véralvadásban, védi a szívet és szerepet játszik …
Érdekel a cikk folytatása? »A K-vitamin
A K-vitamin zsírban oldódó vitamin. Szükséges egy protrombin nevű fehérje termeléséhez, és több más véralvadáshoz szükséges tényezőhöz is. Vérzésellenes vitaminként ismert. A K-vitamin a természetben két formában jelenik meg. A K1 vitamint eredetileg a lucernából vonták ki, növényekben ebben a formájában jelenik meg. Sárga olaj, zsíban oldódik, vízben csak kis …
Érdekel a cikk folytatása? »