Kezdőlap / Tag Archives: kínálat

Tag Archives: kínálat

A piaci rések

A fogyasztói szükséglet feltérképezése a marketing lépéseinek egy fontos kezdeti eleme. A szegmentálás és a szegmentáció folyamata speciális kutatási módszernek minősül, mely során az egyébként heterogén piacot a vállalat szakemberei homogén részekre osztják. Ez az eljárás többnyire az alapján történik, hogy a piac szereplői várhatóan hogyan fognak viselkedni a jövőben. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Marketing-mix: Product

A bankkártyákról általánosságban elmondható, hogy az elektronikus szolgáltatások csoportjába tartoznak. Ebben az esetben maga a szolgáltatás a termék. Fel tehetjük nyugodtan a következő kérdést! Melyek lehetnek egy bankkártyától elvárt tulajdonságok? Mivel az utóbbi években megjelentek és elterjedtek a piacon, az emberek életének a részévé váltak. Azok, akik bankkártyával már rendelkeznek, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Vásárláshelyi reklámozás

A Kraft Foods a Milka-kínálatának népszerűsítésére nagyon jól bevált az üzletekben alkalmazott módszere, mely szerint nem a többi csokoládéval vegyítve, hanem külön állványokon árulják termékeiket. Körülbelül négy évvel ezelőtt a Kraft Foods több száz fémállványt és kosarat vásárolt, azzal a céllal, hogy a szezonális kínálatát ezeken jelenítse meg. Ezt a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Gyorséttermek kínálata

A gyors étkezés (fast food), ahogy az elnevezés is mutatja, gyorsan elfogyasztható, egyszerű ételekre vonatkozik. Ezeket az ételeket általában önkiszolgáló gyors-étkezdék kínálják. és helyben fogyaszthatjuk őket, vagy becsomagolva magunkkal vihetjük, hogy útközben, esetleg otthon megegyük. Ma már nálunk is létezik az a fajta kiszolgálás, amikor az autópálya mellett az autóban …

Érdekel a cikk folytatása? »

Egészségtelenek a gyorsételek?

Ha olykor-olykor betérünk egy hamburgere, nyilván nem ártunk az egészségünknek. az azonban semmiképpen nem ajánlatos, hogy rendszeresen gyorséttermekben étkezzünk. A táplálkozáskutatót nem tartják kielégítőnek a kínálatot. szerintük túl magas az ételek fehérjetartalma, ezzel szemben kevés bennük a rostanyag és túl sok s só. Nem igényelnek alapos rágást, viszont az italokban …

Érdekel a cikk folytatása? »