Kezdőlap / Üzlet / Marketing / Marketing-mix: Product

Marketing-mix: Product

A bankkártyákról általánosságban elmondható, hogy az elektronikus szolgáltatások csoportjába tartoznak. Ebben az esetben maga a szolgáltatás a termék.
Fel tehetjük nyugodtan a következő kérdést! Melyek lehetnek egy bankkártyától elvárt tulajdonságok?
Mivel az utóbbi években megjelentek és elterjedtek a piacon, az emberek életének a részévé váltak. Azok, akik bankkártyával már rendelkeznek, bármikor és bárhol pénzhez juthatnak gyorsan és egyszerűen.
Alapjában véve ez a szolgáltatás praktikusabb és kényelmesebb, mint sorban állni a bankokban.
Mindezek ellenére a szolgáltatás legsajátosabb problémája a nem fizikai természet, ugyanis már a kínálat ebben az esetben egyre megfoghatatlan.
Ennek feloldását szolgálja az ügyfél érdeklődésének felkeltése, illetve bizalmi viszonyának kiépítése. Sajnos a szolgáltató szektorban elég erős az utánzási hajlam, mert nem akar senki sem lemaradni a többi szolgáltatótól.
Általában két fő termékválasztékot nyújtanak: itt meg kell említenünk az alapszolgáltatásokat, amelyek nagyon fontosak. Az ügyfél főszükségletének a kielégítésére szolgál.
Másodlagosan vannak a kiegészítő szolgáltatások, amelyek értelemszerűen az alapszolgáltatásokhoz kapcsolódnak. Például: különleges bankkártyák, Multipont és Webkártyák, Bevásárló kártyák, presztízs kártyák stb…
Visa Electron: Olyan forint alapú elektronikus bankkártya, mely minden VISA Electron emblémával ellátott elektronikus kártyaleolvasóval rendelkező elfogadóhelyen, illetve ATM-ben használható Magyarországon és külföldön egyaránt elfogadják. Elkülönített számlanyitásra is alkalmas.
MasterCard Standard: Minden MasterCard emblémával ellátott elfogadóhelyen, illetve ATM-ben Magyarországon és külföldön egyaránt használható, dombornyomott kártya.
Visa Classic: Minden VISA emblémával ellátott elfogadóhelyen, illetve ATM-ben Magyarországon és külföldön egyaránt használható, forint alapú, dombornyomott kártya.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen előnyökkel jár az Affiliate program a kereskedőnek?

Affiliate marketing az egyik legjobb és leginkább sikeres online hirdetési lehetőség. Aminek az egyszerűsége mellett …

Leave a Reply