Kezdőlap / Pénzügy / Biztosítás / Hogyan védekezzünk vízkár ellen

Hogyan védekezzünk vízkár ellen

Vízkár- Az időjárás

A vízkár leggyakoribb oka, hogy túl sok csapadék esik le rövid időn belül, vagy nedves párás a levegő, másrészt repedések vannak a lakások alapjaiban, vagy külső falain, ahol átszivárog. Ez a szivárgás a belső falfelületen gyakran nem látható, évekig is eltarthat észlelésük, mikor már előrehaladott állapotban van, és ezért nehezen helyrehozható. Gyakori a fekete penész, ami károsíthatja a falak belső felét, és épületszerkezetét. A javítások drágák, mert nagyon sok anyagot kell eltávolítani. Ez a károsodás csak tüneti, és az a fontos, hogy a külső sérülés, ami a kárt lehetővé tette helyrehozzuk – ellenkező esetben ismételten előfordulhat.

Vízkár utáni takarítás

Ha víz öntötte el otthonunkat, hogy kezdjünk hozzá a takarításhoz?
Először is, gyözzödjön meg róla, hogy az elárasztott terület biztonságos. Ellenőrizze, hogy az elektromos készülékek ki vannak kapcsolva, áramtalanítson. Viseljen gumicsizmát és kesztyűt, hogy megvédje magát a törmeléktől és az áramütéstől, ami rejtett lehet a víz alatt. Ha víz alá került a talajszint –beleértve a pincét is-szüksége lesz egy hordozható pumpára, hogy megszabaduljon a víztől. Műanyagvödörrel és nyeles felmosóval töröljük szárazra a területet. Ha a szőnyeg és tapéta már penészes, szedje le, dobja ki ezeket. Majd páramentesítővel alaposan szárítsa ki a területet, ez napokig is letarthat a hőmérséklet és páratartalomtól függően. Akár árvízi területen él, akár nem, fontos a megfelelő árvízi biztosítás. Sajnos, ha gyakoriak az elöntések nehezen kap megfizethető biztosítást. Ebben az esetben minimalizálja az árvíz által okozható károkat, a fő életteret az emeletekre korlátozza.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az életbiztosítások kialakulása

Az életbiztosítások megjelenésének elengedhetetlen feltétele volt a csillagász, Edmond Halley által 1693-ban megalkotott halandósági tábla. …

Leave a Reply