Kezdőlap / Pénzügy / Biztosítás / Keveset fizet a biztosító

Keveset fizet a biztosító

Abban az esetben, ha már van lakásbiztosításunk, és felelősségbiztosításunk, és életbiztosításunk, de adott esetben mégsem akar a biztosító fizetni, vagy nem annyit szeretne, amennyi szerintünk jogos lenne, nem is tudjuk, mit tegyünk.

Tegyük fel, hogy a fölöttünk lakó szigetelésproblémája miatt, vagy egy szimpla csőtörés miatt a fürdőszobánk, vagy konyhánk plafonja foltos lesz, vagyis beázik. Ekkor az a teendő, hogy a közös képviselőnek szólunk a problémáról, aki remélhetőleg tudja, mit kell tennie. Nekünk viszont az a feladatunk, hogy bejelentsük a káreseményt a biztosítónak. Ezt leggyorsabban telefonon tehetjük meg. Néhány héten belül küldenek egy kárfelvevőt, aki felméri a bennünket ért kárt. Általában a kiszámolt összeg a folt javíttatásának költségét állja, ezért érdemes egy szakemberrel felméretni a helyreállítás valódi értékét, majd számlával igazolva kérni ezt a forintosított összeget a biztosítótól. Nem a biztosító pénzét akarjuk kicsalni, csak a nem tervezett renoválás ennyibe kerül. Ne legyünk szégyellősek, mert ez az összeg nekünk jogosan jár.
Kihívjuk a szakembert és ő kényelmesen megoldja problémánkat, és már csak remélhetjük, hogy a csőrepedést, vagy a szomszéd szigetelési hiányosságait azóta néhány, szintén szakember, gondosan megoldotta. Ha ugyanis a káreseményt kiváltó probléma folyamatosan fennáll, minden egyes kár esetén a biztosító nem fog fizetni.

Amennyiben komolyan elgondolkodunk, hogy nem jogos az összeg, amit a biztosító kínál, érdemes utánaolvasni, vagy szakértő segítséget kérni. Erre több lehetőségünk is van. Megkérdezhetjük a szomszédot, vagy egy jogi területen dolgozó szakembert, esetleg jogvédelmi biztosítással tehetjük mindennapjainkat biztonságosabbá, nyugodtabbá. A jogvédelmi biztosítás életünk szinte minden szegmensében segítségünkre van hétfőtől vasárnapig.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Biztosítás hitel mellé

Manapság már sajnos boldog boldogtalannak van hitele. Sőt, az is előfordul, hogy egy embernek több …

Hozzászólás