Koleszterinre szüksége van a szervezetnek, de nem mindegy, hogy mennyit mérnek egy laborvizsgálat során a szervezetünkben. Alapvetően le kell szögezni, hogy a koleszterin önmagában nem a gonosz találmánya, nem csupán a táplálékkal kerül be a szervezetbe, hanem a szervezet maga is termeli. Koleszterin nélkül nem működne a sejtrendszer, nem termelődnének …
Érdekel a cikk folytatása? »Természetes fegyverekkel is harcolhatsz
Koleszterinre szüksége van a szervezetnek, de nem mindegy, hogy mennyit mérnek egy laborvizsgálat során a szervezetünkben. Alapvetően le kell szögezni, hogy a koleszterin önmagában nem a gonosz találmánya, nem csupán a táplálékkal kerül be a szervezetbe, hanem a szervezet maga is termeli. Koleszterin nélkül nem működne a sejtrendszer, nem termelődnének …
Érdekel a cikk folytatása? »Az élelmiszer-adalékanyagok és tartósítószerek
Manapság már több ezer anyagot adhatnak hozzá az élelmiszerekhez, hogy különböző színűvé és ízűvé tegyék őket, esetleg hogy a tartósságukat meghosszabbítsák. Az adalékanyagok általában, csak egy nagyon kis részét teszik ki az élelmiszereknek, de már ezek a csekély mennyiségek is okozhatnak, különböző gyanús reakciókat. Az élelmiszer-adalékanyagok közé a következő csoportok …
Érdekel a cikk folytatása? »Fogyjunk lecitinnel!
A lecitin sok élelmiszerben fellelhető, mindennapos összetevő, hála annak a képességének, hogy képes mind olaj-, mind vízalapú vegyületekkel keveredni. Mégis sikerült elérnie, hogy valamiféle csodaszerként ismerjék, a szívbetegség megelőzésének és kezelésének egyik létfontosságú tényezőjeként, ezenkívül hatásos fogyasztószerként. Az először 1850-ben elkülönített lecitint a máj állítja elő, ezenkívül megtalálható még a …
Érdekel a cikk folytatása? »