Már szinte népbetegségnek számít a magas koleszterinszint. De mi is az a koleszterin? Miért baj, ha több van belőle? A zsírok a szervezetnek az egyik alapvető építőmolekulái, és közéjük tartozik a koleszterinmolekula. Akkor van baj, ha a koleszterinből több van, mint ami megengedett. Sajnos ezt igen hamar el lehet érni, …
Érdekel a cikk folytatása? »Magas koleszterinnél mit kell csinálni?
Már szinte népbetegségnek számít a magas koleszterinszint. De mi is az a koleszterin? Miért baj, ha több van belőle? A zsírok a szervezetnek az egyik alapvető építőmolekulái, és közéjük tartozik a koleszterinmolekula. Akkor van baj, ha a koleszterinből több van, mint ami megengedett. Sajnos ezt igen hamar el lehet érni, …
Érdekel a cikk folytatása? »A szívinfarktus rizikófaktorai
A szívinfarktus kialakulásának okait vizsgálva rájöhetünk, hogy bizony elkerülhető ez a rendkívül veszélyes esemény. A magas koleszterinszintet csökkentenünk kell, amit fél napos éhezés után vizsgálnak ki. A vér koleszterintartalmát az éhezés befolyásolja és pontosabb eredményt kapunk. A vérzsírok többféle anyagból tevődnek össze. Az érelmeszesedés legveszélyesebb része szérum koleszterinként ismert. Vannak …
Érdekel a cikk folytatása? »Trigliceridek a vérben
A trigliceridek kevésbé közismert vegyületek, melyek szintén felelősek a szívinfarktus megnövekedett kockázatáért. Néhány szakértő úgy véli, hogy a trigliceridek még a koleszterinnél is fontosabb kockázati tényezőt jelentenek. A vérben jelenlévő trigliceridek magas szintje növelheti az infarktus okozta halál veszélyét, mivel hatása miatt a vér sűrűbbé, viszkózusabbá válik, nehezebben préselődik keresztül …
Érdekel a cikk folytatása? »