Hozzávalók: 5 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, fél csokor metélőhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 15 dkg főtt füstölt sonka, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 tojás, 10 dkg Rama sütőmargarin, 2 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, a forma kikenéséhez: 2 dkg …
Érdekel a cikk folytatása? »Muffin alaprecept
A muffinoknak számos variációját ismerjük, a két alaptípus az édes, és a sós muffin. A muffin alapvetően egy olyan kis papírba csomagolt süti, amely különböző ízesítésű, és különböző töltelék lehet benne. A sós muffin később terjedt el, és máig nem örvend akkora népszerűségnek, mint édes társai. Valószínűleg azért, mert az …
Érdekel a cikk folytatása? »Almás muffin
A muffinról a legtöbb embernek a lekvárral vagy mogyorókrémmel töltött, esetleg a csokoládé darabokat tartalmazó változat jut eszébe. Pedig milyen finom és nem mellesleg egészségesebb is a gyümölcsöt tartalmazó fajtája. Többféle képpen is elkészíthető ez a finomság. Az egyszerűbb verzióhoz az alábbiakra van szükség: 30 dkg reszelt alma, 30 dkg …
Érdekel a cikk folytatása? »Sajtos muffin
A muffinok egyre jobban elterjedtek. Ezeket a kis sütiket édes, vagy sós formában is elkészíthetjük, legtöbbnek egyszerű a receptje, és nem is kell sok hozzávalót megvásárolnunk. Ez egy alap sós-fajta muffin, amit bármikor egy háromnegyed óra alatt összedobhatunk. Remek nassolni való, vagy akár reggeli is lehet. Hozzávalók: 5dkg húsos füstölt …
Érdekel a cikk folytatása? »A muffin
Az angol muffin a viktoriánus Angliából származik, ahol már a 18. században nagy népszerűségnek örvendtek. Akkoriban az úgynevezett muffin man minden reggel és délután megtalálható volt az utcán, ahol fején egyensúlyozta a tálcát, mely tele volt a szebbnél szebb kis tortácskákkal. Az angol muffint általában reggelire vagy teához vajjal és …
Érdekel a cikk folytatása? »