Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / Almás muffin

Almás muffin

A muffinról a legtöbb embernek a lekvárral vagy mogyorókrémmel töltött, esetleg a csokoládé darabokat tartalmazó változat jut eszébe. Pedig milyen finom és nem mellesleg egészségesebb is a gyümölcsöt tartalmazó fajtája.

Többféle képpen is elkészíthető ez a finomság. Az egyszerűbb verzióhoz az alábbiakra van szükség: 30 dkg reszelt alma, 30 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg cukor, fahéj és fél csomag sütőpor. A tojást a cukorral habosra keverjük egy tálban. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport illetve a reszelt almát a levével együtt. A masszát a formába töltjük és megsütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihülni és fahéjas cukorral tálaljuk!

A másik kicsit több összetevőt igénylő recept tulajdonképpen egy almás-morzsás muffin. Ehhez szükség lesz 2 kisebb almára, 26 dkg lisztre, 2 teáskanál sütőporra, fél teáskanál szódabikarbónára, másfél teáskanál fahéjra, negyed teáskanál őrölt szegfűszegre, késhegynyi reszelt szerecsendióra, 9 dkg durvára vágott dióra, 1 tojásra, 14 dkg cukorra, 12,5 dkg puha vajra, 1 csomag vaniliás cukorra, 3 dl íróra. A morzsához pedig a következők kellenek: 5 dkg liszt, 1 teáskanál fahéj, 6 dkg durvára vágott dió, 4,5 dkg cukor, 5 dkg puha vaj. Ehhez a recepthez az almát nem kell lereszelni, elég feldarabolni kisebb kockákra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szerecsendióval, a vágott dióval és az alma darabokkal. Egy külön edényben a felvert tojáshoz adjuk az írót, a vajat, a cukrot és a vaniliás cukrot. Ha ezt jól összekevertük, akkor lassan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és jól dolgozzuk össze. Ha készen vagyunk, töltsük a sütőformába, a tetejére pedig a morzsát szorjuk. Az utóbbihoz összekeverjük a hozzávalókat, úgy hogy morzsás állagú tésztát kapjunk. 160-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük előmelegített sütőben. Ez melegen a legfinomabb!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Hozzászólás