A pörkölt szó hallatán szinte mindenkinek a csirkepörkölt nokedlival vagy esetleg egy jó marhapörkölt jut eszébe. De nem csak húsból, hanem más összetevőkből is lehet pörköltet készíteni. Az alap mindig ugyanaz: vöröshagymát összevágunk apróra, olajon üvegesre pároljuk, sót és pirospaprikát adunk hozzá, majd rádobjuk az összevágott zöldpaprikát és paradicsomot valamint …
Érdekel a cikk folytatása? »Gulyás vagy pörkölt?
A gulyásleves és a pörkölt a legismertebb magyar ételeink közé tartozik A pörkölt leve rövid míg a gulyásé mivel a leveles félékhez tartozik hosszú a leve csak ebben különböznek egymástól, az elkészítési módjuk hasonló, mondhatjuk úgyis, hogy édestestvérek. Akár pörköltet akár gulyást készítünk az első lépések azonosak. Mindegyiknél apró kockára, …
Érdekel a cikk folytatása? »