A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd csipetnyi sót és annyi langyos vizet-esetleg néhány csepp ecetet-teszünk hozzá, hogy középkeménységű tésztát nyerjünk. Nagyon jól kidolgozzuk, amíg a tészta ujjainktól és a deszkától elválik, és kissé hólyagos lesz. Ezután kétfelé vágjuk, és a két …
Érdekel a cikk folytatása? »Nagymama receptjei a fiókból
Milyen az igazi finomság? A finomság szóról sokunknak nagyszüleink jutnak eszünkbe, hogy mennyi sok ínycsiklandó ételt kaptunk tőlük, milyen jól is tudtak főzni, sütni. Rengeteg praktikát, csalafintaságot a mai fiatalok már nem is ismernek, sok recept a fiók porában landol sajnos, eltűnnek az idő homályában. De itt van három recept, …
Érdekel a cikk folytatása? »Házi rétes kjészítés
A rétes készítésétől nagyon sokan félnek,pedig nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Sokkal finomabb, a boltban megvehető, hűtött réteslapoknál. Házi ricottás rétes mazsolával. Hozzávalók 20 dkg rétesliszt 10 dkg cukor 8 dkg vaj 1 evőkanál olaj 1 tojás 1 mokkáskanál sütőpor 1 kiskanál citromlé 1 citrom reszelt héja 2 evőkanál porcukor …
Érdekel a cikk folytatása? »