Bár a tempeh nyugaton viszonylag újdonságnak számít, Ázsiában már évszázadok óta fogyasztják ezt az igen egészséges és tápláló szójaterméket. Nálunk leginkább a vegetáriánus vagy natúr táplálkozás hívei használják elsősorban. A tempeh főtt és enyhén erjesztett szójából készül, amit pogácsa alakúra formáznak. A legtöbb gyártó valamilyen gabonát is tesz bele, például …
Érdekel a cikk folytatása? »Hogy mondják vegánul a brassóit?
A brassói tipikusan húsétel – gondoljuk mi amatőrök. De a finomra pirított húst kihagyva is nagyon ízletes fogás lehet, ha használjuk a fantáziánkat. Na meg az alábbi gombás brassói receptjét. Hozzávalók 50 dkg gomba 40 dkg zöldborsó 1 konzerv kukorica 1 fej apróra vágott vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma pirospaprika só, …
Érdekel a cikk folytatása? »Lúgosító fogyókúra
A szervezetünk lúgos állapotban jobban érzi magát, nagyobb a stressz bíró képességünk, és jobban bírjuk a mindennapok megpróbáltatásait. Ezért is jöttek rá arra, hogy lúgosító fogyókúrával könnyebb és nagyobb hatásfokú a fogyás. Egy olyan fogyókúrás módszer ez, mellyel az egész testünket meg tudjuk tisztítani. Több efféle fogyasztó ital van a …
Érdekel a cikk folytatása? »A tofu
A szójasajt vagy szójatúró néven is ismert lágy, sárgásfehér tofu úgy készül, hogy a főtt szójabab megőrlésével nyert „tejet” kalcium-szulfát hozzáadásával megszilárdítják. A tofu sok fehérjét, de nagyon kevés telített zsírsavat tartalmaz, koleszterin pedig egyáltalán nincs benne. 10 dkg párolt tofu energiatartalma mindössze73 kcal. A tofu önmagában meglehetősen ízetlen, ezért …
Érdekel a cikk folytatása? »