#1: Kávé Egy csésze kávé hangulatba hozhat. Egy újabb keletű tanulmány szerint azok a patkányok, melyeket koffeinnel injekcióztak, motiváltabban keresték a szexet, mint koffeinmentes társaik. Kutatók szerint a koffein növeli a szexuális étvágyat. #2: Tökmag Ez a kidobásra ítélt dolog a természet egyik leggazdagabb cinkforrása, melyről kiderült, hogy növeli a …
Érdekel a cikk folytatása? »Vörösbor és szőlőlé
Mit is iszunk? A szőlő levét. A borok többsége kék szőlőből készül, héjon erjesztéssel: a mustot nem választják le a cefréről, hanem együtt érlelik vele, így a gyümölcs szín- és aromaanyagai felszabadulnak. Velük együtt pedig a zömmel a héjában található és az egészségre oly jótékony antioxidánsok is. (Ezeknek a vegyületeknek …
Érdekel a cikk folytatása? »Ételek wokban
Mint valami távol-keleti csodára, úgy néztünk a wokra nem is olyan régen. Mára már általánosan elterjedt a használata, s talán nem is túlzunk, ha azt állítjuk, a legtöbb háztartásban megtalálható valamelyik fajtája. Az is igaz, hogy sokan csupán serpenyőként használják. Padig a wok sokkal többet tudd. Szinte mindent. Pirítani, sütni, …
Érdekel a cikk folytatása? »Az olasz minestrone leves
Az olasz konyha szerelmeseinek és ételeit szívesen készítőknek alap a minestrone leves. Készítési módja és a felhasznált alapanyagok változatossága háziasszony és évszakfüggő, de nagy vonalakban a minestrone leves elkészítésének a lépései minden konyhában megegyeznek. Ismerkedjünk most meg ezekkel. Használhatunk konzerv babot, de amennyiben szárazbabbal dolgozunk, érdemes előbb feltenni főni, hiszen …
Érdekel a cikk folytatása? »