A mélyhűtött zöldség minősége annál jobb, minél gyorsabb a fagyasztás. A hazai mélyhűtő szekrényekben kb. 24 óra alatt jól átfagy a betárolt zöldség. Gyorsabb mélyhűtéskor kisebb jégkristályok képződnek, amelyek a zöldségfélék sejtszerkezetét kevésbé károsítják, mint a lassú fagyasztáskor. A gyorsfagyasztás előnye még, hogy felolvasztáskor kevesebb víz képződik, és több cukor, …
Érdekel a cikk folytatása? »Zöldségek hűtőzése
Az élelmiszereket már régóta tartósítják, tárolják hűtött állapotban. Az eszkimók évszázadok óta jeget használnak a hal és a hús tárolásához. A legújabb időkben olyan hatékony berendezéseket állítottak elő, amelyek kis helyen elférnek, rendkívül egyesterük, és a legtöbb háztartásban lehetővé teszik az élelmiszerek mélyhűtését. A háztartási mélyhűtők szekrények segítségével rendkívül leegyszerűsödik …
Érdekel a cikk folytatása? »