Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Cowboyok és űrlények (2011)

Cowboyok és űrlények (2011)

A Cowboyok és űrlények egy westernbe oltott sci-fi történet akar lenni, melynek alapkoncepciója és története szinte egy mondatba összefoglalható. 1873-at írunk. Az arizonai sivatag egyik kisvárosába egy idegen (Daniel Craig) vánszorog be, aki semmire sem emlékszik a múltjából. Az egyetlen árulkodó nyom, melyen elindulhat az egyik csuklóján levő bilincs. A városban nem fogadják szívesen az idegent, tartanak tőle, de senki nem mer, vagy nem akar vele kikezdeni. Az emberek félelemben élnek, de hamarosan ettől is nagyobb lesz a riadalom, mert eddig nem látott égi lények támadják meg őket. Ekkor egyetlen reményük a furcsa idegen marad. A cowboy lassacskán elkezd emlékezni, hogy ki is ő valójában, honnan jött és mi az a titkos, mely esélyt adhat az embereknek a túlélésre.

A film western része egész jól sikerült, az ember az első fél óra után szinte már nem is vágyik többre, mint egy jó cowboyos történet megnézésére. A címben beígért űrlények megjelenése azonban teljesen felborítja a film hangulatát.

A Cowboyok és űrlények az alapötletéből akar táplálkozni, s ebből egy szupermozit kikerekíteni, azonban ez nagyon kevés a sikerhez. Az ellaposodó történet, a gyenge akciójelenetek és szinte nevetséges sci-fi klisék egy átlagos, egyszer nézős filmmé teszik, mely Amerikában sem váltotta be a hozzá fűzött bevételi és nézettségi reményeket.

rendező: Jon Favreau
forgatókönyvíró: Roberto Orci, Alex Kurtzman, Damon Lindelof, Mark Fergus, Hawk Ostby, Steve Oedekerk, Scott Mitchell Rosenberg
zeneszerző: Harry Gregson-Williams
operatőr: Matthew Libatique

szereplők:
Daniel Craig (Jake Lonergan)
Harrison Ford (Woodrow Dolarhyde)
Olivia Wilde (Ella)
Sam Rockwell (Doki)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply