Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Felperzselt föld (2010)

Felperzselt föld (2010)

Az év eleji Oscar-díj jelölések között a legjobb idegennyelvű film kategóriában található, Denis Villeneuve rendezte kanadai alkotás, a „Felperzselt föld” 2011. szeptember 29-én kerül hazánkban a mozikba.

A két, Kanadában élő testvér, Jeanne (Melissa Désormeaux-Poulin) és Simon (Maxim Gaudette) egy-egy lezárt borítékot kap családjuk közjegyzőjétől (Rémy Girard), aki anyjuk halála után ismerteti velük annak végrendeletét. Anyjuk kívánsága szerint a leveleket nekik kell kézbesíteniük rég halottnak hitt apjuknak, és testvérüknek, akinek a létezéséről mindezidáig nem is tudtak. Őket Libanonban találhatják meg. Először csak Jeanne indul a feladat elvégzésére, és anyja titkai felkutatására. De amit kiderülnek a számára megrázó és ismeretlen részletek anyja múltjáról, végül a lázadó testvérét is segítségül hívja. Együtt bolyonganak a kalandos, közel-keleti, félelmetesnek tűnő idegen országban, ahol nyomozásuk során lassan fény derül anyjuk hányatott sorsára. Jeanne és Simon útjuk során önmagukkal és a múlt eltemetett emlékei való szembenézésre kényszerülnek, mely elhozza számukra a rég áhított megbékélést.

A film az Oscar-díjat méltán érdemelte volna meg kategóriájában a rendezés és színészi játék remek összhangja, valamint a magával ragadó és megrázó végkifejlet miatt.

rendező: Denis Villeneuve
forgatókönyvíró: Valérie Beaugrand-Champagne, Wajdi Mouawad, Denis Villeneuve
zeneszerző: Grégoire Hetzel
operatőr: André Turpin

szereplők:
Mélissa Désormeaux-Poulin (Jeanne Marwan)
Maxim Gaudette (Simon Marwan)
Lubna Azabal (Nawal Marwan)
Rémy Girard (Jean Lebel jegyző)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply