Csakrák

A csakra szó szanszkrit eredetű, jelentése: kerek, korong. Az általánosan elfogadott rendszer szerint az ember étertestében 7 fő csakra (energiaközpont) található van. A hét csakrában jelenlévő egyéni energiaszint egész életünkre meghatározza viselkedésünket, érzelmeinket, képességeinket és betegséghajlamainkat. A csakrák ereje azt mutatja meg, hogy az egyes csakrák mekkora erővel rendelkeznek feladatuk elvégéséhez.

1. Gyökércskra (alapcsakra): A nemi szerv és a végbélnyílás közötti területen található. Az életerőért, a vitalitásért, az ember alaptulajdonságaiért felelős. Színe a vörös.
2. Szexcsakra (keresztcsonti vagy medence csakra): A szeméremdomb és a köldök között a köldökhöz közelebb helyezkedik el. A kismedencei szervekért, a szexualitásért, a fizikai dolgok befogadásáért felelős. Színe a narancssárga.
3. Gyomorcsakra (napfonat vagy központi csakra): A gyomorszájnál a szegycsont alatt található. A fizikai aktivitásért és az akaratért felelős. Színe a citromsárga.
4. Szívcsakra: A csecsemőmirigynél, a mellkas közepén helyezkedik el. A vérnyomásért, a szív, a tüdő működéséért felelős. Színe a zöld.
5. Torokcsakra: A nyak közepén, a toroknál található. A nyirokrendszer működéséért és a kommunikációért felelős. Színe a világoskék.
6. Homlokcsakra (Harmadik szem csakra): A két szemöldök között helyezkedik el. A hormonrendszerért, az intuícióért felelős, a jobb agyféltekéhez kapcsolódik. Ehhez a csakrához szoktuk kötni az emberi lelket. Színe a sötétkék.
7. Koronacsakra: A fejtetőn, a kutacsnál helyezkedik el. A bal agyféltekéhez, a logikus gondolkodáshoz kapcsolódik. Színe az ibolyaszín.

Minél nagyobb erővel rendelkezik egy csakra, annál jellemzőbb az egyénre a csakrához kapcsolódó tulajdonság. Ha úgy érezzük, hogy valamelyik csakránkhoz kapcsolódó szerv gyenge vagy beteg, illetve a csakra által képviselt tulajdonságunkon szeretnénk erősíteni, érdemes az adott csakrához kapcsolódó színt bevinni az életünkbe. Ha például úgy érezzük, hogy nem tudunk megfelelően kommunikálni, nem találjuk a megfelelő szavakat, vegyünk fel világoskék ruhát, ékszereket, tegyünk ki az íróasztalunkra ilyen színű tárgyakat, festményt, és engedjük, hogy a szín energetizálja csakránkat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkímia

Az alkímia -mai szóval iskola- egy ősi beavatási rendszer, amelynek lényegében semmi köze a kémiához. …

Leave a Reply