Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Csápold a rímeket!

Csápold a rímeket!

A nyár egyik legnagyobb fesztiválján az irodalom ismét csatlakozik a zenéhez. Tavalyi első megjelenésük után az Irodalmi Sátor Egyesület irodalmi sátrat működtet a VOLT-on, a Civil Zónában. Mottójuk: Szívj magadba irodalmat is!

Június 29. és július 2. között minden nap, reggeltől (nem a szokványos, a biológiai óra szerinti reggelre gondoltak a szervezők) estig várják az ébredező, ábrándozó, érdeklődő, író és olvasó vendégeket a VOLT Fesztivál területéről, kortárs irodalmi szövegekkel, hangos, közös versolvasással, kiállítással, linkekkel és hiperhivatkozásokkal, könyvbemutatókkal és felovasószínházzal. A programok egy téma köré csoportosulnak: Élő irodalom a neten, a folyóiratok nem haltak ki a dínókkal!

Szívesen látnak mindenkit, aki megnézné a Lencsi-lány atyjának, Lakatos Istvánnak képregény-kiállítását, verskaraokézna, betekintést nyerne a PRAE, KULTer, Spanyolnátha és a Műút internetes irodalmi portálok munkájába, aki próbálkozott már vers- vagy novellaírással, és nem tudja, hogyan jutnak el művei az asztalfióktól az internetig, aki közölt már folyóiratokban, ezért csatlakozna a József Attila Körhöz.

Készülő és már megjelent kötetekből hallgathatnak meg részleteket az odalátogatók, felolvasást tart Nagy Ildikó Noémi, Garaczi László, Somogyi Aranka, Szőcs Henriette, Kupa Júlia, Palágyi Ildikó Brigitta, Tallér Edina, Magyari Andrea, Hegedűs Ágota és Vécsei Rita Andrea.

Neves színészek, Kondákor Zsófi (Jóban-Rosszban sorozat Horváth Veronikája), Gerner Csaba (Aida) és Jászberényi Gábor (Anconai szerelmesek) adják elő Tallér Edina, Garaczi László, Csikós Attila és Sopotnik Zoltán drámáit.

Fesztivál és nyár lévén, nem hiányozhat a csillagos éjszaka, a buli, a tánc, és természetesen a játék, melynek főnyereménye egy csodálatos éjszaka egy négy csillagos hotelben.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lakner bácsi gyermekszínháza

A gyermekszínház gyermekszereplőkkel működő budapesti színház. A gyermekszínház története az 1920-as évekre nyúlik vissza, a …

2 hozzászólás

  1. Üdv az oldalon! :)

Leave a Reply