Kezdőlap / Egészség és fitness / Női problémák / Csökkent szexuális vágy

Csökkent szexuális vágy

A szexuális vágy csökkenése és a szexuális együttlét iránti érdektelenséget nevezzük hypoaktív szexuális vágy zavarának. A partnerben a szex iránt a teljes érdektelenség mutatkozik, meg aminek következtében a nagyon ritka szexuális együttlétjellemző rá. A szexuális vágy csökkenésének ebben a formájában azon személy, akinél ez előfordul attól függetlenül, amikor szexuális együttlétre kerül a sor, azt élvezi. Igaz az érdektelenségéből adódóan az orgazmust nem éli meg.

A szexuális fantázia és a vágy csökkenése miatt, akiknél ez fennáll azok komoly problémaként, élik meg.

A szexuális vágy csökkenése nagyon sok esetben szorongással jár, amit úgy él meg, hogy úgy érzi, nem felel meg partnerének. Ennek következtében nagyon sok esetben csalódottságot és bűntudatot is kiválthat egyes személyeknél.

Szexuális vágy csökkenésének kiváltó okai:

Mint a legtöbb szexuális zavarnak, így a szexuális vágy csökkenésének is nagyon sok tényező együttes befolyásának eredménye lehet.
Általában a legtöbb szexuális probléma a szorongásra vezethető vissza, aminek a kudarctól való félelem, és a teherbe esés veszélye okozhatja elsősorban. Továbbá okozhatja még a depresszió és az esetlegesen szexuális bántalmazás emléke is. Lehetséges okok lehetnek még a szexuális együttlét egyszínűsége, monotonitása. A hétköznapi stressz és konfliktusok és munkahelyi problémák is befolyásolhatják a szexuális vágyat.

A problémára van megoldás. A legtöbb szexuális zavar és szexuális probléma nagy része pszichológiai (szexológus, vagy szexuálpszichológus) tanácsadáson való részvétellel és párterápiával megszüntethető.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csecsemőkólika

Tünetei: a csecsemő szervezete tiltakozik a vele szemben támasztott követelmény ellen, miszerint túl gyorsan és …

Leave a Reply