Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / Daganatos betegek étvágytalanságának kezelése

Daganatos betegek étvágytalanságának kezelése

Sokszor – sajnos még ma is – a daganatos megbetegedések legelső tünete az étvágytalanság és az ehhez kapcsolódó fogyás. Sőt! A daganat diagnózisának felállítása után következő terápia, műtét, illetve besugárzás és kemoterápia miatt a beteg étvágya még tovább romlik, testsúlya tovább csökken. Mi a teendő ilyenkor? Folyadék bevitel: csak 100 százalékos, tartósítószert és adalékanyagokat nem tartalmazó gyümölcslevet (szőlő, alma, narancs, mandarin) fogyasszunk bőségesen, lehetőleg napi 2-3 litert. A frissen préselt gyümölcslé különösen ajánlott. Ennek étvágyfokozó és antidepresszáns hatása van. A szervezetben ilyenkor fennálló rejtett alacsony káliumszint, és túlzott mennyiségű NaCl, konyhasó rendeződik. Sőt egyesek ilyenkor még külön káliumtartalmú italokat is javasolnak. Nem vitás, hogy sokszor ez a gyümölcslé kúra is kevés a normális, egészséges étvágy visszanyeréséhez. Részben azért, mert a betegek egy idő után megcsömörlenek a gyümölcslevektől, másrészt a rosszindulatú daganatok előrehaladott állapotában más gyógyszerekre is szükség van. Ajánlott a nagy dózisú B vitamin, de B12 vitamin nélküli (!) készítmények, tabletta vagy injekció formájában való bevitele. A B 12 tilos, mert ez olaj a tűzre a ráksejtek esetében. Kiváló étvágygerjesztő hatású magyar készítmény a Polybe tabletta vagy injekció. Ezt javasolta O. Warburg kétszeres Nobel-díjas kutató is már a 20. század 30-as éveiben. Ennek nem csak tüneti hatása van, hanem aktivizálja az addig működésképtelen enzimeket is. Javallott egy kevésbé ismert gyógynövény, a Kalmos gyökér, más nevén orvosi kalmos, latin neve Acorus calamus. Naponta kétszer délelőtt és délután egy kis kávéskanálnyi növényt rágjunk kb. 10-15 percig. A közben termelődő igen keserű nyálat nyeljük le, azonban a kalmos gyökeret semmiképpen ne együk meg. Amikor már íztelenné válik, kiköpjük és eldobjuk. Ez nagyon erős étvágyfokozó szer, amely nagyban serkenti az emésztést, vértisztító és erősítő hatású. Természetesen számos más gyógynövény rendelkezik hasonló hatással, mint például a rozmaringlevél, angelikafű, ezerjófű, cickafarkfű, borsmenta, fodormenta levél, benedekfű, ürömfű stb. melyek a gyógyszertárakban, gyógynövény szaküzletekben elérhetők és akár keverékek is készen megvásárolhatók.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Adipositas

Jelentése elhájasodás, elhízás, kóros zsírfelrakódás. Az elhízást manapság az un. testtömeg index segítségével állapítják meg. …

2 hozzászólás

 1. Szükség szerint lehet enyhíteni a tüneteket,a segíteni a kezelések gyógyító hatását.

  Meg kell ragadni minden lehetőséget.

 2. A ganoderma varázslatos hatásai:

  A Ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy „a Ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít”, de a kínai alkimisták kivételével évszázadokig senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony.
  Az 1960-as évek végétől kezdődően számos kutatást végeztek a világ minden pontján, melynek következtében – az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok klinikai kísérleteinek segítségével – végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát.

  A ganoderma fontos alkotóelemei:

  Szerves germánium (Ge): Akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvevő képességét; javíthatja az emésztést, megelőzheti a szövetek elhalását. Dr. Kazuhiko Asai kutatásai szerint a Ganoderma 800-2000 milliomodrészben tartalmaz germániumot. Ez négy-hatszor annyi, mint amennyi a ginszengben (Panax ginseng) található.
  Poliszacharidok: Ezek az egyszerű cukrokból álló óriásmolekulák hatékonyan támogatják az immunrendszer optimális működését. Több gomba-poliszacharid esetében a kutatások tumorgátló hatást igazoltak. Japánban az 1970-es évek végétől törzskönyveztek gomba-poliszacharidokat tartalmazó gyógyszereket, melyeket azóta is a klinikai daganatterápia kiegészítéseként (adjuváns terápia) alkalmaznak.
  Keserű íz: A pecsétviaszgomba keserű ízéért első sorban a különböző triterpének felelősek. Minél magasabb egy gombafaj triterpén tartalma, az íze annál keserűbb. A Ganoderma triterpén vegyületei antivirális hatásúnak bizonyultak.

  A Ganoderma igazolt gyógyhatásai

  A pecsétviaszgomba kiterjedt és kúraszerű alkalmazása

  javítja az immunrendszer működését (immunmoduláns hatású),
  segít a leromlott egészségi állapotú betegek gyógyulásában,
  tumorellenes, kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj- és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében
  májvédő,
  kemo- és radiopreventív,
  fekély ellenes,
  vírusellenes,
  magas vérnyomás ellenes,
  koleszterin- és trigliceridszint-csökkentő,
  vérrögképződést gátló,
  antidiabetikus,
  antioxidáns
  hatású

  Yukio Naoi, Kiotói Egyetem Élelmiszeripari Tudományos Kutatóintézet

  „A Ganoderma valóban univerzális orvosság?” Most ne a történelem során felbukkanó betegségekről beszéljünk, hanem a modern betegségekről. Hogy megtaláljuk a választ, tizenhárom éven keresztül újra és újra megvizsgáltuk a hatásait. Kielégítő eredményeket kaptunk.

  Az első kérdés az, hogy a Ganoderma minden betegség esetén hatásos lehet-e. A válaszunk: „igen”, mert képes arra, hogy karbantartsa a modern ember egészségét. Egy kevésbé egészséges ember számára a Ganoderma az emberi test leggyengébb, legerőtlenebb részére is hatással van. Egy beteg ember esetében gyökerénél ragadja meg a problémát, és lehetővé teszi a felépülést.

  A Ganoderma képes a kiegyensúlyozatlan szervezet megváltoztatására, és egészségessé teszi azt. Nincs eltérés az emberi fajok között, legyen az ősi vagy modern. A Ganoderma minden esetben ugyanazzal a hatással bír. Emberek a világ minden részéről azonos eredményeket tapasztalhatnak.

  Ha egy beteg szervezete különösen jól reagál a Ganodermára, az olyan, mintha egy szabadalmaztatott gyógyszer a maximális hatást váltaná ki. Tény, hogy eddig senkinél nem tapasztaltak olyat, hogy negatív hatással lett volna a páciensre vagy esetleg elégtelen eredményt nyújtott volna.

Leave a Reply