Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / Az intervallum terápia

Az intervallum terápia

Intervallum terápia alatt értjük azt a komplex biológiai kezelési módot, amikor a rákos beteg szervezetének immunrendszerét próbálják megerősíteni, így küzdve a primer (elsődleges) daganat újraképződése, illetve az áttétek kialakulása ellen. Közismert, hogy a sebészeti sugár-és kemoterápiás kezelések még tovább csökkentik a szervezet amúgy is legyengült immun¬rendszerét. Ezek után a kezelések után rendszerint a betegek nem kapnak megfelelő tanácsokat, útmutatást, csak a jöjjön vissza „3, vagy 6 hónap múlva” megjegyzéssel bocsátják el őket. Pedig nagyobb, megfelelő figyelmet igényelnének ebben a szakaszban az áttétek megakadályozása terén, mivel a rákos betegek 80 százaléka még ma is az áttétek következtében hal meg. Vagyis itt már nem segít sem a sebészi sem az onko-radiológiai kezelés, a kemoterápia pedig az igen sok és életveszélyes mellékhatással, hosszú távon rontja a beteg élet-esélyeit. A természetgyógyászat háttérbe szorulása miatt a régi, egyszerű módszereket elfelejtjük és ezekben hinni, sőt ezeket alkalmazni primitív eljárásnak tűnik. Nevetségessé válik egy orvos szakember, ha ezekkel foglalkozik. Az intervallum terápia alapvető szempontjai:
1. Kímélő életmód, stresszmentes életforma. Mit jelent ez? A szükségesnél jóval nagyobb mértékű telefonálás, a mobiltelefonok állandó „jelzése”, az önkorlátozás nélküli komputerezés, tévénézés (átlagosan napi három-négy óra!), internet-függőség helyett a rendszeres, nyugodt környezet megteremtése, a testmozgás, séta, torna, könnyű fizikai munka. A kellemes, megnyugtató zenehallgatás, olvasás, elmélkedés (az élet szépségén és az örök élet valóságán) – ezeknek a pszichés körülményeknek a jótékony hatását biztosítanunk kell életrendünkben, életvitelünkben. A pszicho immunitásnak aktív szerepe van a rák kialakulásában, illetve megelőzésében is, ez a tény bizonyított. Mégis sokan még ma sem tulajdonítanak ennek egyáltalán semmilyen jelentőséget!
2. „Táplálékod legyen a gyógyítód” – a vegán táplálkozás rendkívül célszerű, alkalmazása egészséges, ugyanakkor ízletes.
A rákbetegség igen nagy számban a felelőtlen, egészségtelen életmód eredménye, ezért a beteg helyes életvitele, táplálkozása példaadás a család és környezete számára, amely nevelő szerepet tölt be és meghatározó a környezete sorsát illetően az újabb betegségek megelőzésében.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Pikkelysömör

Jelentése: páncélképződés; a határok felfegyverzése; „karakterpáncél” félelem a sérüléstől: „a kemény külső lágy belsőt takar” …

Hozzászólás