Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / Diákhitel

Diákhitel

Egyre népszerűbb a fiatal egyetemisták körében a hitelek ezen fajtája, akár havi 35 ezer forinthoz hozzá lehet jutni szemeszterenként.
Miért is jó? Aki távolról érkezett tanulni és szegény családból származik, az nem is hezitál, megköti a diákhitelt. Finanszírozni tudja a kollégiumot, az egyetemi költségeket esetleg saját magára is költheti.
Nem egyszerű azonban visszafizetni! Nézzük a másik oldalát is egy kicsit. Sajnos ha kirúgják a felsőfokú intézmény hallgatóját vagy sikeresen elvégzi és megkapja a diplomát, akkor már a következő hónapban jön a felszólító levél, adós, fizess!
Amint tapasztaljuk az elhelyezkedés manapság nem egyszerű, mint hogy az sem hogy, hogy adósként kezdünk kilépni a nagy világba!
Vannak szülők, akik be tudják vállalni a havi törlesztő részletet, de akinek nem, annak az ügye átkerül rendszerint a behajtási csoport rendszerébe.
Mit is jelent ez? Ha egyáltalán nem tudunk fizetni, akkor a behajtási csoport megkereséssel él a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Végrehajtási Osztályánál. Sajnos adók módjára behajtandó megkeresésnek számít a diákhitel kategóriája is!
Nagyon kellemetlen tud lenni, ha egyszer csak megjelenik a végrehajtó és követeli a diákhitel összegét!
Tanácsok: Ha nem tudsz fizetni, érdemes részlet fizetési kérelemmel élni a Diákhitel Központnál, ha a kérelmed megalapozott, akkor bízhatsz a pozitív elfogadásában! Ellenkező esetben is van még 30 napod, hiszen ameddig a határozat nem jogerős, addig nem tudnak kezdeni az emberrel semmit!
Mindenki annyi hitelt vegyen fel ha lehet, amennyit vissza tud fizetni még ha nehéz helyzetbe is kerül a legvégén!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyorshitel

Gyorshitel igénylésére akkor van szükségünk, ha sürgősen pénzhez szeretnénk jutni, ám erre nincs más mód, …

Leave a Reply