Kezdőlap / Kommunikáció / Internet / eBay – A Világ online piaca

eBay – A Világ online piaca

Az eBay egy internetes aukciós portál, melyen bárki eladhatja tárgyait, szolgáltatásait. Szlogenje a „The World’s Online Marketplace”, magyarul A Világ online piaca. 2004-re a cég már 8100 főt foglalkoztatott és 3,27 milliárd USD árbevétele volt.
Szolgáltatásai az online aukció, az elektronikus kereskedelem, internetes üzletközpont és a PayPal.
A céget Pierre Omidyar alapította 1995-ben, a kaliformiai San Jose-ban „AuctionWeb” néven, mely eredetileg az Echo Bay Technology Group-hoz tartozott, Omidyar tanácsadó cégéhez. Az oldal létrehozásakor próbálták regisztrálni az „EchoBay.com” címet, de akkor az már foglalt volt, ezért az „eBay.com” domain nevet választották.
1998 márciusa óta a cég vezérigazgatója Meg Whitman.
Az oldalon termékek milliói vannak feltöltve és rendszerezve. Naponta több ezer új tételt töltenek fel az eladók. Ezek lehetnek újak és értékesek vagy használtak. Szinte mindent megtalálhatunk amit keresünk vagy eladhatunk. Ez a világ egyik legnagyobb online piaca.
Nagy nemzetközi cégek is kihasználják az eBay lehetőségeit. Például az IBM is árusítja legújabb termékeit az oldalon, mind árveréses módon, mind fix áron.
Az eBay riválisai az Amazon.com és a Yahoo.com.
Az oldalon találkozhatunk hamis eladókkal is. Mindig figyeljünk rá, hogy akitől vásárolunk, annak elég magas legyen a minősítése, ugyanis minden vásárlás után a vevő és az eladó írhat egymásról véleményt. A csalók általában a vásárlás után vagy nem küldik az árut, vagy nem azt, esetleg hibásat postáznak. De jobb ha vigyázunk a lopott és hamis termékekkel is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Online függöség

Régóta léteznek olyan pszichiátriai kísérletek, amelyek a közösségi oldalakhoz kapcsolódó függőséget vizsgálják. A kísérletek során …

Hozzászólás