Egy kis mozgás

A szülés után kell pár hét mire összeszokik anya és gyermeke és kialakul a napi rutin. Ezt követően viszont igény szerint közös programokat lehet szervezni. Ilyen közös program lehet a Baba-Mama torna, amely egy új szintre emeli a gyermek és édesanyja kapcsolatát és pezsdítően hat a testre és lélekre egyaránt.
Ezt a fajta mozgásformát már a baba 2 hónapos korától el lehet kezdeni, a lényeg hogy stabilan tartsa a fejét. A Baba-Mama tornán elsősorban az anyukák mozognak, de a mozgásoknak nem szabad nagyon megerőltetőnek lennie, mert a tejelválasztást negatív irányba befolyásolhatják. A torna alatt a babák élő súlyzóként funkcionálnak, miközben lehetőségük nyílik jobban megismerni az őket körülvevő világot.
A torna körülbelül 1 óra hosszú, melynek elején a babákra kell nagyobb figyelmet fordítani egy kis kényeztető baba masszázzsal. Persze a torna közben is lehet puszikat osztogatni, becézgetni és szeretgetni a babát, sőt kedves gyermek dalokkal is „megfűszerezhetőek” ezek a boldog pillanatok. A torna menete a baba 5-6 hónapos korában változik súlygyarapodásuknak köszönhetően. Ilyenkor lehet kiélvezni a csoportos kismamafutást a babakocsit tolva, illetve új pozíciókat kitalálni a csöppség számára is, amivel mozgáskoordinációja tovább fejleszthető.
A Baba-Mama torna nem helyhez kötött, igénybe lehet venni a lakóhelyhez közeli játékos, zenés foglalkozásokat is. Itt mind a szülőnek, mind a gyermeknek lehetősége nyílik új ismeretségek szerzésére. A lényeg, hogy mindig ügyelni kell a baba biztonságára és figyelni kell a jelzéseit, hogy a torna ugyanolyan élvezetes legyen a számára, mint az anyuka számára. Ezen kívül a jókedvnek csak a képzelet szab határt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit tegyünk, ha „nehezen kezelhető” a babánk?

Nehéz megőrizni nyugalmunkat a valóban nehéz természetű babával, aki egyre csak sír, akármit teszünk is. …

Leave a Reply