Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra?

Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra?

Bár nyilván gyakorló édesanyák is olvassák ezt a cikket, mégis úgy gondolom, hogy hasznos dolog, ha összegezzük a nyaralás előtt azokat a dolgokat, amiket jó ha nem felejtünk otthon, ha babával utazunk. Nyilvánvaló, ha csak egy-két napra megyünk el, a megszokott holmikat visszük magunkkal, ami a napi szükségleteit elégíti ki a babának, ámde ha több napra, több hétre kelünk útra, akkor nem árt, ha felkészülünk nem csak a kikapcsolódásra, hanem arra is, hogy mi legyen kéznél, ha esetleg a baba nem jól érzi magát.
Mindenképpen csomagoljunk be lázmérőt, lázcsillapító kúpot, esetleg szirupot. Szükségünk lehet hányás csillapító kúpra, gyógyszerre. Lehet, hogy a baba megszokta már az autóval való utazást, de előfordulhat, hogy víz mellett töltjük az időnket, esetleg séta-hajókázunk a kicsivel, s ilyenkor szükségünk lehet hányás csillapítóra is. Ne felejtsük otthon a babának való magas faktor számú naptejet, szúnyog-riasztó sprayet, viszketést és gyulladás csökkentő krémet. Szükségünk lehet orrcseppre, fertőtlenítő kendőre, és sebtapaszra is, ami ha lehet, vízálló legyen. Ha még nem voltunk a babával „élő víznél”, nem árt, ha vízben használható füldugót is becsomagolunk, megelőzve ezzel a fülfájást. Mindenképp legyen nálunk körömvágó olló. A pelenkákról, cumisüvegről külön nem beszélek, hiszen az alapcsomag a babáknál. De ne hagyjuk otthon a babakocsi esővédőjét, ha már nagyobbacska a gyermek, pakoljunk be részére esőkabátot, gumicsizmát. Készüljünk játékkal is, azt mindenképpen vigyük el, amivel aludni szokott. Bár bébiételt az országban mindenhol lehet kapni, de azért egy-két üveggel csomagoljunk be, ugyanúgy, mint italból, s ha nagy meleg van, többször kínáljuk meg vele a babát. Kánikulában a felnőttek sem kívánnak tartalmas ebédeket, ne ijedjünk meg tőle, ha a baba is inkább folyadékra vágyik. Este, amikor már hűvösebbre fordul az idő, szívesebben el fogja fogadni a főzelék félét is – kedvencéből csomagoljunk tartalékot számára.
Remélhetően úgy fog elmúlni a nyaralás, hogy nem lesz szükség a fent felsorolt gyógyszerekre, s a baba vidáman fogja eltölteni a szabadság idejét szüleivel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elválási félelem

Egy-két éves gyerekeknél az ún. animisztikus gondolkodásig jut el a gyerek, ami azt mutatja, hogy …

Leave a Reply