Kezdőlap / Játékok / MMORPG / Én és Én meg a gépem

Én és Én meg a gépem

Egyre népszerűbbek az MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game – csak a világhálón játszható többjátékos szerepjáték) játékok, amik a ’90es évek elején indultak hódíató hadjáratukra.
Az egyik legismertebb ilyen játék a World of Warcraft, ahol hihetetlen grafika, és rendkívül összetett, kőkemény stratégia játék várja az oda tévedőket.
A szerepjátékok nagyon kellemes, és fantáziadús kikapcsolódást ígérnek, de olykor előfordul, hogy egy idő után egy-egy személy már képtelen szétválasztani a játékot a valóságtól.
Futótűzként terjedt a hír szerte a világon, amikor japán fiatalok kis csoportja embereket öltek, majd várták, hogy „resseljenek” (feltámadjanak), és miután letartóztatták őket, értetlenül álltak, és néztek ki a fejükből.
Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk az efféle játékok esetleges veszélyeivel!
Például az ennyire aktív, és intenzív képi, és hangi hatások epilepsziás tüneteket is okozhatnak az arra érzékenyebb embereknek!
Tanácsos 1-2 óra játék után legalább 5-10 percre felállni, és pihenni egy kicsit!
Nem lehet pontosan megmondani, hogy maximum napi hány óra játék lehetne az optimáls, ez természetesen sok mindentől függ, elsősorban az adott személy fiziológiai sajátosságaitól, viszont az már mindenképp gyanús, ha a játékos a nap döntő részét a gép előtt tölti.
Hallottunk olyan fiatalokról, akik 18-20 órákat ültek a gép előtt, és emiatt kórházba is kerültek.
Természetesen a játék készítőinek nem ez volt a céljuk…
Ezek a játékok azért jöttek létre, hogy kikapcsolódást nyújtsanak a playerek számára, és természetesen senki sem tehet róla, ha valaki képtelen uralni önmagát…
Mindaddig remek szórakozást nyújt minden MMORPG, amíg felelősséggel, valamint reális időérzékkel ülünk le játszani, és a gép kikapcsolása után visszatérünk valódi önmagunkhoz…

Kapcsolódó fórumok:

Leave a Reply