Kezdőlap / Játékok / MMORPG / Varázs vagy átok – avagy az MMORPG

Varázs vagy átok – avagy az MMORPG

Angol mozaikszó, mely magyarra lefordítva Több Felhasználós Online Szerepjáték. Sokakban felmerül a kérdés, hogy ez mégis micsoda. Ez egy olyan külön világ ahol az emberek egy országból, vagy a világ bármely pontjáról játszhatnak egy játéktérben, és ami a legfontosabb együtt. Sok ember nem tud kiszakadni máshogy a munkából csak úgy, hogy felcsatlakozik a játék szerverére és ott találkozik a virtuális barátaival.
Ez sok esetben jó dolog, főleg ha világszerte ismert játékkal „toljuk”, mert így nagy esélyünk van esetleg külföldi emberekkel beszélgetni. Viszont egyben ezek a játékok nagyon hamar erős függőséget okoznak, és nagyon hamar az ember azt a világot kezdi valóságnak felfogni még akár akaratán kívül is. Nagyon hamar elkapja a játékok kezdeti könnyűsége az ember figyelmét és nagyon hamar beszippantja. A legtöbben észre se veszik, hogy eltelt akár egy fél vagy egy egész nap. A játékosok nagyon hamar anti-szocializálódni kezdenek, mivel nem járnak más közösségbe, nem tudnak másról beszélni, egyszóval az életükké válik. Leszokni róla nehéz, de nem lehetetlen, sok akaraterővel esetleg valami új személy ismeretével ez a függőség legyőzhető.
Tehát mint mindennek, ezeknek az online játékoknak is megvan a maguk varázsa és árnyoldala is. Nem lehet egyből rámondani, hogy káros mert sokaknak, akik el tudják különíteni remek szórakozás, mások tényleg itt lelnek rá az igazi családjukra és esetleg személyesen tudják utána a kapcsolatot tartani.
De egy biztos, ha valaki szülő és törődik a gyermeke valós életével az mérsékelten engedi csak a gyermekét ilyen játékkal játszani, mert tényleg hamar a rabja tud lenni az ember, akárcsak a közösségi oldalaknak.

Leave a Reply