Kezdőlap / Divat-szépség / Ékszer / Ezüstékszerek saját kezűleg

Ezüstékszerek saját kezűleg

Talán sokaknak hihetetlennek tűnik, de ma már lehetséges, hogy mi magunk készítsük el ezüstékszereinket. A nemesfémekből készült láncok évszázadokig csak az ékszerboltokban voltak beszerezhetőek, hiszen nem lett volna egyszerű otthon megmunkálni egy arany- vagy ezüsttömböt.
Azokban a boltokban viszont, ahol mindent megkapunk, ami a kreativitásunk fejlesztésére szolgál ma már kaphatunk ezüstgyurmát is. Az ékszer elkészítése azért így sem egyszerű, ha azt szeretnénk, hogy igazán szép legyen. Ugyanolyan gyurma ez is, mint amilyennel az oviban szoktak játszani, csak épp nagy részét ezüst alkotja. Viszonylag kis adagokban kapható.
Miután megalkottuk az ékszert a folyamat úgy folytatódik, mintha csak kerámiával dolgoznánk. Ki kell szárítani a művűnket. Aztán szárazon érdemes egy kicsit megcsiszolni, hogy simább legyen a felülete, hiszen ezzel is egyre gyönyörűbbé varázsoljuk. Végül, ha úgy gondoljuk, hogy teljesen készen van, akkor ki kell égetni. Az égetés által elszáll belőle szinte minden adalékanyag, amelynek köszönhetően azelőtt gyúrható volt. Az így megmaradt tárgy kilencvenkilenc százaléka ezüst. Egy picit még érdemes fényesíteni és már is kész van a saját készítésű ékszer.
Ilyen technikával leginkább a gyűrű elkészítése valósítható meg, hiszen vékony, alig egy milliméteres láncot nehéz gyurmából készíteni. De nem kizárt az sem, ha valaki ügyes, hogy különböző gyöngyöket hoz létre a ezüstgyurmából és a kiégetés után ezeket felfűzheti.
Amikor azonban az ékszer méreteit tervezzük érdemes figyelembe venni, hogy az égetés során egy kicsit összemegy a tárgyunk, hiszen a távozó anyagok helyét nem tölti ki semmi.

Kapcsolódó fórumok:

Hozzászólás