Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Zsírégető tabletta

Zsírégető tabletta

A zsírégető tabletták a gyors lefogyás ígéretével kecsegtetik a karcsúsodni vágyókat, ugyanakkor sokakban felmerülhet a kérdés, hogy valójában mennyire biztonságosak és hatékonyak ezek a szerek.
A kísértésnek, miszerint gyorsan veszítjük el a nem kívánt kilókat nehéz ellenállni. De a súlycsökkentő tabletták valóban testünkön is könnyítnek, nemcsak a pénztárcánkon? Mennyire biztonságos velük a fogyás? Mit tesznek, illetve nem tesznek ezek a szerek a testünkkel? A Mayo Klinika munkatársai ezekre a kérdésekre keresték a választ.
A helyi gyógyszertárak, szupermarketek, de még az élelmiszerboltok polcain is találkozhatunk zsírégető tablettákkal. Ha vásárolni szeretne, nem kell még fel sem állni a székből, hiszen akár online is megveheti őket. Sajnos azonban ezen szerek többsége nem bizonyult hatékonynak, sőt néhány egyenesen életveszélyes hatásokkal is okozhat.
Hogyan kerülhetnek ezek a szerek forgalomba? Az étrend kiegészítő, illetve súlycsökkentő szereket forgalomba hozatalát nem kötik olyan szigorú előírásokhoz, mint a gyógyszerekét. Így, ha ezek mellett döntünk, mindenképpen tartsa be az alábbi javaslatokat.
A termék vásárlása előtt érdemes elolvasni a címkét, ellenőrizni, hogy a terméket bevizsgálta-e valamelyik szervezet. A FDA (Food and Drug Administration) weboldalán meg lehet keresni az általuk bevizsgált termékeket, azok összetevőit, hatásukat, illetve megbizonyosodhat róla, hogy az adott termék valóban hatékony-e a gyors súlyvesztés elérése kapcsán.
A kiválasztott szer szedése előtt beszéljen gyógyszerészével, házi orvosával, az esetleges mellékhatások elkerülése érdekében, különösen akkor, ha valamilyen egészségügyi problémája van, vagy vényköteles gyógyszert szed. Egyrészt így az orvosa is elláthatja megfelelő tanácsokkal, ha szükséges, nyomon tudja követni a változást. Másrészt orvosa segíthet meghatározni, milyen tablettát szedjen, hiszen egyes hatóanyagok befolyásolhatják a gyógyszerek hatását. Sok zsírégető tabletta többféle összetevőt tartalmaz: gyógynövények, növényi vitaminok, ásványi anyagok, koffein, így ezek gyengíthetik vagy megváltoztathatják a vényköteles gyógyszerek hatásait.
Sokan szeretnék azt hinni, hogy csupán a zsírégető tabletta szedésével egy csapásra megoldódnak súlyproblémái, ez azonban nem ilyen egyszerű. A tabletta szedése mellett figyelni kell a bevitt kalóriamennyiségre, ennek a napi elhasználtnál kevesebbnek kell lennie. Az is elképzelhető, hogy a kezdeti súlyvesztés a tabletták szedésének abbahagyása után újra felszedődik, így kényszerítve a használót a folyamatos szedésre, ami hosszú távon nem egészséges és biztonságos.
Bár sokan szeretnék hinni, nincs csodaszer a fogyásra. A tartós fogyás leghatékonyabb módja az, ha életmódot váltunk: egészséges, alacsony kalóriatartalmú ételeket eszünk, figyelünk az adagok mennyiségére és fizikailag is aktív életet élünk. Egy ugyan nem ígér varázslatosan gyors hatást, de legalább valóban működik.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás