B mint Böjt

Ősidők óta ismert módszer, amelynek modern változata mostanában válik egyre népszerűbbé. Ideális időpontja a tavasz és az ősz, amikor a “légköri körülmények” is kedveznek a megtisztulásnak.

Böjt elképzelhetetlenül sokféle van, de a legismertebb az a tea-léböjt kúra, amelyet két német orvos, dr Otto Büchinger és dr. Hellmut Lützner dolgozott ki, és megfelelő orvosi felügyelet mellett otthon is ki lehet próbálni. A kúrához a gyümölcs- é zöldségleveket mindenki maga préseli ki. Könnyen elkészíthető az ajánlott só nélküli zöldségleves is. A böjtnapokon legalább kétnaponta béltisztítást kell végezni, de csak enyhe hatású szerekkel, például Salvus-vízzel vagy beöntéssel.
A kúrának ugyanúgy része a rendszeres mozgás, mint az ellazulás, a pihenés, amelyet pélsául jógával, csi-gonggal, izomrelaxációval, autogén tréninggel érhetünk el. A szakemberek szerint a gyógyböjt jelentősen csökkenti az infarktusveszélyt. A test állapotához igazított táplálékmegvonás jó irányba befolyásolja valamennyi, a szívkoszorúér-megbetegedést elősegítő kockázati tényezőt: a vérzsírszint normalizálódik, és ha a beteg a böjtölés után i s megtartja átállított étrendjét, akkor ez a kedvező változás tartós lesz.
Hasonlóképpen szembetűnő a gyógyböjt vérnyomáscsökkentő hatása, és ehhez jön még a súlyvesztés, amely a 2-es típusú cukorbajban szenvedőknél mérsékli a rettegett szövődmények kialakulásának veszélyét.
A fogyás jelentette “megkönnyebbülés” ugyanis javítja a vérellátást minden érben, a hajszálerekben is. Ez jó hatással van a visszerekre is. A böjtölés savtalanítja a szervezetet, és ezzel segít megszabadulni a húgysavmérgezéstől, amely a köszvényt okozza.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás