Kezdőlap / Terhesség / Felkészülés a terhességre

Felkészülés a terhességre

A fogamzó képesség a ciklus közepén az ovuláció körüli időszakban a legerősebb. A petesejt megtermékenyülése után a méhben és a méhlepényben megindul az úgynevezett a humán choriogonadotropin nevű hormon termelődése, ami eleinte kisebb mértékű. Ezért nem tudjuk a nemi aktust követően rögtön meghatározni a terhességet. Már kaphatóak olyan terhességi tesztek amelyek 1-10 nappal megtermékenyülés után már megmutatják az eredményt. Ha teszt pozitív tehát terhességet mutat keressük fel nőgyógyászunkat, hogy elvégezhesse a hüvelyen keresztül végzett ultrahangos vizsgálatot amellyel megállapítja a magzat nagyságát és a méhen belüli megtapadást.

Az első három hónap:
Mivel az embrió az első három hónapban igenérzékenyen reagál a külső hatásokra, fontos hogy fel legyünk készülve a terhességre és kialakítsuk a megfelelő körülményeket. Igen veszélyes a dohányzás így ha lehet már a terhesség előtt 9hónappal hagyjuk abba és amint kiderül az örömhír ami szerint terhes az alkohol fogyasztást is kerüljük el kisbabánk érdekében. És egy egyszerű fájdalom csillapítóról is kérdezzük meg kezelőorvosunkat mert ártalmas lehet a babára nézve.

Étrend:
Szükség van étrendünk változtatására is. Változatos és vitamindús ételeket fogyasszunk, különösen vas, folsav, kalcium, magnézium és fehérje tartalmúakat.
Vannak akiknek ez nem okoz nehézséget hiszen a terhesség előtt is egészséges életmódot éltek, de vannak akiknek nehezebb hiszen le kell szokniuk a dohányzásról vagy a kevésbé egészséges ételekről.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Terhesség alatti magzatmozgás

A második harmadban érzékeled először a kisbabád mozgását. Ez az érzés semmihez sem fogható! a …

Hozzászólás