Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng shui a fürdőben

Feng shui a fürdőben

A fürdőszoba elhelyezése és berendezése még egy feng shui szakértőnek is kihívást jelenthet, mert a chi igencsak kényes. A vízzel együtt könnyen kifolyhat az otthonunkból az energia és a szerencse. Ez a tisztálkodás színtere, amit pár apró trükkel a lelki megtisztulás helyszínévé varázsolhatunk.
A fürdőszoba soha ne a bejárati ajtóval szemközt vagy afelett legyen, ha az emeleten található, illetve ne egy másik helyiségből nyíljon. Ha ezen már nem tudunk változtatni, akkor mindig tartsuk az ajtót csukva, aminek a külső oldalára tegyünk fel egy homorú tükröt. Amennyiben a WC is itt található, akkor szereljünk be valamilyen térelválasztó elemet. Lehetőleg a toalett az ajtótól legtávolabbi pontra kerüljön.
A fürdőszoba ideális színe a fehér és a kék, de a zöld, a sárga, a drapp és az ezüst is a víz elemet erősítik. A túl erős, sötét színek és a túldíszítés kerülendő. A berendezés feng shui szempontjából itt kevéssé lényeges, fontosabb a harmónia, a tisztaság és a könnyen tisztíthatóság. A zöld növények és fából készült kiegészítők nem csak kellemes hangulatot teremtenek, de a víz energiáját is kiemelik. A fürdőszoba egyik legjellemzőbb darabja a tükör. Érdemes közvetlen fölé helyezni egy kisebb lámpát, hogy visszatükröződhessen rajta a chi. Ebből a szempontból a fürdőszoba a legszerencsésebb, hisz megannyi a csillogó felület.
A tükör soha ne legyen sérült vagy törött, más megrongálódott dolgot se tartsunk ebben a helyiségben. Így a csöpögő csap sem túl kedvező hatású, hiszen a pénzkidobást szimbolizálja.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás