Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng shui: Bejárat és a külvilág

Feng shui: Bejárat és a külvilág

A bejárati ajtó nagyon fontos a feng shui szempontjából. A bejárati ajtónál, ahonnan ezúttal nem befelé, hanem kifelé tekintünk. Egy új dimenzió, amely szintén meghatározó lehet életünkben, mindennapjainkra vonatkozóan. Az új otthont tervezők értelemszerűen előnyt élveznek, ennek ellenére mindenkinek érdemes megfontolni a következőket.
Merre nyíljon, illetve merre ne nyíljon a bejárati ajtónk?
Útra, közvetlenül az úttestből kiinduló autóbejáróra, ha egy mód van rá, semmiképp ne essen tekintetünk, amikor elhagyjuk otthonunkat.
Kerülendő, főként ha még van rá lehetőségünk az U-alakú felüljáró, amelyet formájából eredően – hajlított pengének nevezünk.
Végül, de nem utolsósorban új ház, vagy lakás vásárlásakor, illetve építésekor nézzünk körül, küzvetlen környezetünkben van-e zsákutca, illetve T-alakú kereszteződés. Otthonunk főbejárata ne nyíljon zsákutcára, és ne essen egy-T-alakú kereszteződés végére. Ha utóbbi történik, akkor kürültekintően kell eljárni, mert nem biztos, hogy rossz az elrendezés. Az elv a következő: a T-kereszteződésben Sá keletkezik, ami támadhatja otthonunk főbejáratát. De ha az autós forgalom kicsi, az épületünk nagy, akkor kifejezetten jónak lehet tekinteni ezt az elrendezést, hisz az út „hozza” a Csit!
Nagyon fontos, hogy az ajtóban állva a külvilág felé tekintve kellemes látványt nyújtson a világ! Ne feledjük, hogy innen megyünk dolgozni, iskolába, óvodába és a kellemes otthonból való kilépés meghatározhatja az egész napunkat.
Vegyük figyelembe, ha van bármi, ami zavaró a szemnek az ajtóban állva, kövessünk el mindent, hogy ezt pozitív hatásra cseréljük! Pl., ha ott egy csúnya betontömb, csináljunk belőle sziklakertet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Leave a Reply